Šport > Euro 2020
5276 ogledov

Tako se je italijanski junak norčeval iz Angležev

Leonardo Bonucci Epa
Ponovitev zgodovine za Southgata.

Angleški navijači so si že nekaj dni veselo prepevali ponarodelo pesem Football's Coming Home (nogomet prihaja domov; op. p.) in pričakovali, da bodo njihovi ljubljenci po 55. dolgih letih 'domovini nogometa' znova prinesli veliko lovoriko, tokrat za razliko od leta 1966 prvič evropsko. A to se ni zgodilo.

Football's Coming Home tako še naprej ostaja le himna evropskega prvenstva 1996, tudi 25 let kasneje sreča namreč ni bila na strani Angležev. 

Angleži so sicer z najhitrejšim zadetkom v finalih evropskih prvenstev povedli, a je sredi drugega polčasa sledilo izenačenje, na koncu pa so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke. Prvi so zgrešili Italijani, a se je vse spremenilo, ko so tri neuspešne strele z bele točke nanizali Marcus Rashford, Jadon Sancho in Bukayo Saka. Wembley je utihnil, s svojimi nogometaši pa so se veselili italijanski navijači, ki so bili na kultnem objektu seveda v precejšnji manjšini.

Italija, svetovni prvaki Finale Šport Odločitev padla v peti seriji enajstmetrovk, zadnji strel zapravil 19-letnik

Nato pa je razočaranim Angležem dodatne soli v rano nasul še Leonardo Bonucci. Edini strelec za Italijo v rednem delu tekme se je namreč ponorčeval iz priljubljenega slogana Football's Coming Home, branilec je namesto tega v kamero dejal, da nogomet prihaja v Rim ("Coming to Rome), v angleščini gre za posrečeno rimo.

Angleži bodo na svoj 'Coming Home' morali zdaj še nekoliko počakati. Zanimivo je sicer, da je leta 1996, ko so Angleži nazadnje gostili evropsko prvenstvo, odločilno enajstmetrovko v polfinalu proti Nemčiji zapravil sedanji angleški selektor Gareth Southgate. Anglija je na velikih tekmovanjih doslej devetkrat izvajala strele z bele točke, le dvakrat so bili uspešni.

Gareth Southgate Besni Nemci Šport Selektor, vi ste nori! Manuel Neuer ni Adolf Hitler
Komentarjev 1
  • Alison_Evans 11:52 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice