Šport
1992 ogledov

Italijani sprejeli pričakovano odločitev

San Siro Epa Milanski San Siro bo danes sameval.
Apeninski polotok se še naprej spoprijema s hudo zdravstveno krizo.

Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je v današnjem pogovoru za časnik La Repubblica poudaril, da bo v ponedeljek zaradi pandemije novega koronavirusa predlagal, da se prekinitev vseh športnih tekmovanj, tudi nogometnih, podaljša na ves april. To bo veljalo tudi za treninge, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Italiji so zadnjo prvoligaško tekmo, takrat že brez gledalcev, igrali 9. marca.

izolacija karantena Italija Svet Italija razmišlja o podaljšanju ukrepov

Italijanska vlada je stroge omejitve glede gibanja ljudi in prekinitev različnih dejavnosti sprva uvedla do 3. aprila. Na vprašanje, kako bi vlada pomagala nogometu v krizi, pa je Spadafora dejal: "Šport ni samo nogomet in nogomet ni samo Serie A."

Vincenzo Spadafora | Avtor: Epa Epa

"Veliki klubi živijo v mehurčku, tudi nad svojimi zmožnostmi, če pogledate milijonske zneske njihovih igralcev. Razumeti morajo, da po tej krizi nič ne more ostati enako kot prej," je dejal politik populističnega Gibanja petih zvezd.

V soboto so se pri serijskem italijanskem nogometnem prvaku Juventusu dogovorili, da bodo igralcem in trenerjem znižali plače za štiri mesece ter tako stroške zmanjšali za približno 90 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.