Šport > Kolesarstvo
2487 ogledov

Kolesarskega zvezdnika napadli in ugrabili

Miguel Angel Lopez Epa
Kolumbijski kolesarski zvezdnik je bil žrtev napada.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Miguel Angel Lopez, ki je trenutno suspendiran zaradi dopinškega prekrška, je bil v domovini žrtev ropa. 

Nekdanjega dvakratnega dobitnika majice za najboljšega mladega kolesarja na Giru (2018, 2019), enkrat mu je to uspelo tudi na Vuelti (2017), so po prvih informacijah na njegovem domu napadli trije možje. Ti so bivšega člana Movistarja in Astane nato nekaj ur zadrževali, nato pa se odpeljali z njegovim poltovornjakom znamke Ford, s seboj pa so odnesli še nekaj več kot 800.000 kolumbijskih pesosov (okoli 200 evrov) in kolesarjev mobilni telefon.

"Ugrabili so ga za nekaj ur. Okoli pol enajste ure zvečer se je López zglasil na policijski postaji Sogamoso in podal prijavo," je napad potrdil polkovnik María Margarita Mantilla.

Devetindvajsetletni Lopez, ki je v svoji karieri zbral eno etapno zmago na Touru in tri na Vuelti, se je lani po sporu z vodilnimi možmi Movistarja preselil k Astani, ki ga uvrstila v ekipo za Giro, kjer pa je Kolumbijec odstopil v četrti etapi.

Julija 2022 ga je španska policija zaustavila na letališču v Madridu in ga zaslišala zaradi dopinške preiskave. Pri Astani so Lopeza začasno suspendirali, čeprav so pri Guardii Civil takrat izjavili, da kolesar v omenjeni preiskavi operacije Ibex ni osumljen nepravilnosti. Decembra so Kazahstanci z njim vseeno prekinili pogodbo zaradi povezav z aretiranim španskim zdravnikom Marcosom Maynarjem. Tega so osumili dopinških prekrškov in pranja denarja.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

Julija 2023 je prišla na plan novica, da je kolesar suspendiran zaradi dopinške kršitve in posesti nedovoljene snovi. To naj bi uporabljal v tednih pred Girom 2022.

Pred tem letom je Lopez sicer sklenil pogodbo s kolumbijsko kontinentalno ekipo Team Medellin - EPM in do junija blestel na dirkah v domovini. Na dirki po Kolumbiji je tako na primer prepričljivo osvojil skupno zmago, ob tem pa je slavil v prvi, tretji, četrti, peti, šesti, sedmi, osmi in deveti etapi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice