Šport > Kolesarstvo
7813 ogledov

Veliki tekmec Slovencev po sporu ostal brez pogodbe

Miguel Angel Lopez Epa
Kolumbijski kolesarski zvezdnik zapušča moštvo Movistar.

Španska ekipa Movistar je potrdila, da njene vrste s 1. oktobrom zapušča Kolumbijec Miguel Angel Lopez. Tako se bo končal spor, ki se je začel z nenadnim odstopom kolesarja v predzadnji etapi dirke po Španiji. 

Lopez se je v zadnj vikend Vuelte sicer podal s tretjega mesta po lepi zmagi na končnem vzponu na Altu d'El Gamoniteiru v 18. etapi. A nato je sledila etapa v kateri je Kolumbijec izgubil stik z ostalimi konkurenti v skupni razvrstitvi, v moštvu pa so se odločili, da kljub temu, da je izgubljal stopničke, ne bodo lovili ubežnikov med katerimi je bil tudi njegov moštven kolega Enric Mas. Ta si je v tej etapi tudi dokončno zagotovil skupno drugo mesto za Primožem Rogličem.

Lopez je v jezi, po mnenju mnogih še iz časov Naira Quiintane in Richarda Carapaza pri Movistarju precej raje stavijo na španske kolesarje kot na tujce, sestopil s kolesa in ni želel slišati prepričevanj športnega direktorja Patxija Vile in moštvenega kolega Joseja Joaquína Rojasa, ki sta ga prosila naj nadaljuje.

Kolumbijec se je po etapi sicer opravičil z besedami 'smo ljudje in ne stroji', na zaključni večerji ekipe pa po zadnji etapi ni sodeloval.

miguel angel lopez | Avtor: Epa Epa

Že dan po vuelti je manadžer ekipe Movistar Eusebio Unzue izrazil razočaranje nad kolesarjem in kot enega izmed možnih ukrepov navedel tudi prekinitev sodelovanja. "Težko je. Sem zelo zaskrbljen. Fant je drugače v redu, je dobra oseba, a je izbral najmanj ustrezno odločitev," je Unzue izjavil za Onda Cero. Danes je bil odhod potrjen.

Sedemindvajsetletni Lopez se je Movistarju sicer priključil pred to sezono in z zmagama na dirki po Andaluziji in Mont Ventoux Dénivelé Challenge celo beležil najboljše rezultate v moštvu. Julija je sicer predčasno končal Tour. Kolumbijca se zdaj povezuje z vrntvijo k Astani, ki je bila pred prestopom v Španijo doslej njegova edina profesionalna ekipa. Z njo je leta 2018 osvojl stopničke na Giru in Vuelti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice