Šport > Kolesarstvo
40914 ogledov

Šok! Suspendiran eden največjih kolesarskih zvezdnikov

Miguel Angel Lopez Epa
Policija je na letališču v Madridu zaslišala kolumbijskega kolesarja Miguela Angela Lopeza, Astana ga je nemudoma suspendirala.

Španska policija je na letališču v Madridu ob prihodu zaslišala kolumbijskega kolesarja Miguela Angela Lopeza (Astana) v zvezi s preiskavo proti španskemu zdravniku Marcosu Maynarju, ki naj bi trgoval z drogami. Po zaslišanju policija Kolumbijca ni pridržala, vendar se preiskava nadaljuje.

"To je bil rutinski pregled prtljage, kot to velja za vse potnike," je za AFP dejal eden izmed policistov. "Lopez ni predmet preiskave," je še dodal.

Policija sicer preiskuje španskega zdravnika Marcosa Maynarja, ki so ga maja aretirali zaradi suma trgovine s prepovedanimi drogami in pranja denarja. Maynar, tudi profesor na univerzi Extremadura, je obtožbe zavrnil.

Kolesarska ekipa Astana pa je Kolumbijca že suspendirala. "Novica, ki se je pojavila v medijih, nas je presenetila in trenutno nimamo nobenih podrobnosti. V zvezi s tem se je ekipa odločila, da Miguelu Angelu Lopezu do razjasnitve vseh okoliščin prepove kakršno koli delovanje v ekipi," je kazahstansko moštvo zapisalo v izjavi.

Letos je osemindvajsetletni Kolumbijec nepričakovano odstopil z dirke po Italiji zaradi domnevne poškodbe kolka, vsega en dan pred aretacijo Maynarja. Ekipa je takrat razkrila, da je presenečena, da se je odločil, da zapusti dirko sredi 4. etape, saj se jim poškodba ni zdela dovolj resna.

Lopez vse od takrat ni nastopil na nobeni dirki, pričakovalo pa se je, da se bo na ceste vrnil ta ponedeljek na enodnevni dirki Prueba Villafranca-Clasica de Ordizia, medtem ko bi moral poveljevati ekipi Astane Qazaqstan na letošnji Vuelti. Toda glede na trenutni suspenz se prav lahko zgodi, da se 19. avgusta ne bo pojavil na startu zadnjega Grand Toura letošnje sezone.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Profimedia Profimedia

Miguel Angel Lopez sicer velja za enega najbolj problematičnih kolesarjev na svetu, še posebej po njegovi čudni sezoni pri ekipi Movistar, ko je lansko sezono odstopil z Vuelte, kljub temu da je na predzadnji etapi dirke držal 3. mesto v skupnem seštevku, a se je tekom etape sprl z vodstvom ekipe in splezal s svojega kolesa.

Po vsega eni sezoni pri Movistarju se je tako letos vrnil k Astani, za katero je nastopal že med leti 2015 in 2021 in tudi dosegal najboljše rezultate svoje kariere. Za kazahstansko ekipo je osvojil tretje mesto tako na Giru, kot na Vuelti, medtem ko je Dirko po Franciji leta 2020 končal na šestem mestu, čeprav je pred zadnjim kronometrom (ko je Tadej Pogačar tako nepričakovano premagal Primoža Rogliča) zasedal celo drugo mesto.

Mnogi so od Kolumbijca pričakovali, da bo postal veliki kolesarski šampion, a kljub posameznim odličnim rezultatom ni nikoli izpolnil vsega svojega potenciala. Nekoliko so bile krive tudi poškodbe, za večino težav pa si je bil kriv kar sam.

Čeprav so policisti udeleženi v preiskavo uradno izjavili, da Lopez ni predmet preiskave, pa Ciclo21.com poroča, da je bil pred tem vpleten že v majsko preiskavo Maynarja, trenutno pa naj bi se ga preiskovalo zaradi suma distribucije neavtoriziranih zdravil po Španiji. Lopez je preko svojih odvetnikov že zanikal vse obtožbe.

"Povsem zanika kakršnekoli povezave ali udeležbo v kriminalno dejanje povezano z distribucijo neavtoriziranih zdravil, ali katerih drugih proizvodov, o čemer so pisali nekateri mediji. Kar se tiče športne etike, je vedno spoštoval pravila, kar je tudi vidno tekom njegove športne kariere. Kljub tej presenetljivi situaciji je prepričan, da se bo vse skupaj razčistilo," so sporočili kolesarjevi odvetniki.

Komentarjev 1
  • Peggy_Berkley 12:53 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .........>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice