Šport > Kolesarstvo
1597 ogledov

Mohorič ima pred sabo dva glavna cilja: Uresničil sem že sanje, a ....

Matej Mohorič Profimedia
Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je izpostavil dve dirki.

Matej Mohorič ima za sabo izjemno uspešno sezono v kateri je zabeležil skupno zmago na dirki po Poljski, na številnih drugih preizkušnjah pa je prišel do etapnih uspehov, med drugim tudi na dirki po Sloveniji, kjer je bil v skupnem seštevku drugi, in Touru. Ob koncu sezone je postal še svetovni prvak na makadamskih cestah.

Za naslednje leto je izpostavil dva velika cilja. Kot eden izmed najboljših kolesarjev na enodnevnih klasikah se želi vpisati v zgodovino z zmagama na dirkah po Flandriji in Pariz - Roubaixu. Doslej je sicer že osvojil enega od spomenikov, lani je bil najboljši na sloviti preizkušnji Milano - San Remo.

Poleg njega sta na spomenikih od Slovencev doslej slavila še Primož Roglič (Liege - Bastogne - Liege) in Tadej Pogačar (Liege - Bastogne - Liege, dirki po Flandriji in kar trikrat v zadnjih treh letih na jesenski dirki po Lombardiji). Slovenci tako do zmage na peterici spomenikov niso prišli le še na 'severnem peklu' - dirki Pariz - Roubaix.

"Zame je bila zmaga na dirki Milano - San Remo uresničitev sanj, a biti najboljši na dirki po Flandriji in v Roubaixu sta cilja, ki si ju še želim izpolniti. Na to se osredotočam. Flandrija in Pariz - Roubaix sta moja glavna cilja v letu 2024," je za Cyclingnews dejal kolesar, ki se že nekaj let uvršča pri vrhu spomladanskih klasik.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Šele po njih se bo posvetil novim izzivom na Touru: "Šel bom še po več etapnih zmag. Upam, da bodo v naslednjem letu kar nekaj priložnosti za napadalne kolesarje. Trase si še nisem podrobneje ogledal, a vem, da bo tudi etapa na neasfaltiranih cestah," je dejal Mohorič, ki sicer uvrstitev makadamskih etap na tritedenske dirke ne odobrava, a bo vseeno med favoriti 9 etape. 

"Ne gledam pa le na to etapo. Imam ta 'luksuz', da mi ni treba misliti na skupni seštevek, zaradi tega pa lahko tu in tam nekoliko tvegam," je zaključil Mohorič, ki je na vseh tritedenskih dirkah že prišel do etapnih zmag, največ, tri, je zbral prav na Touru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice