Šport > Kolesarstvo
11790 ogledov

Pogačar razkril, zakaj je navdušen nad Rogličevim prestopom k Bori

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je z velikim navdušenjem sprejel Rogličev prestop k nemški ekipi.

Izvedba dirke po Franciji 2024 bi se lahko zapisala v zgodovino kot ena najbolj zanimivih v zgodovini kolesarstva. Tako vsaj misli eden glavnih akterjev Tadej Pogačar, ki ni zgolj navdušen nad traso, ki so jo organizatorji pripravili za prihodnje leto, temveč tudi nad konkurenco, ki ga bo tam pričakala.

Potem ko je v zadnjih štirih letih o zmagovalcu praktično odločal dvoboj dveh kolesarjev (2020: Pogačar-Primož Roglič, 2022: Jonas Vingegaard-Pogačar, 2023: Vingegaard-Pogačar, leta 2021 pa je bil Pogačar praktično brez konkurence), se pričakuje da se bosta v boj za rumeno majico poleg Vingegaarda in Pogačarja vmešala še Remco Evenepoel ter tudi naš Roglič.

Jonas Vingegaard, Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je bil leta 2023 po navodilih Jumbo-Visme prisiljen dirko izpustiti, leta 2024 pa si bo pri svoji novi ekipi Bora-Hansgrohe dirko vseh dirk podčrtal kot glavni cilj sezone in bo želel priti na start Toura v formi svojega življenja, kar veseli tudi Pogačarja, ki se že veseli nepredvidljivega in napadalnega dirkanja.

"Mislim, da je dobro, da bomo imeli toliko različnih konkurentov iz toliko različnih ekip. Da ne bo kot zadnji dve leti, ko smo spremljali praktično dvoboj Jumbo-Visme in UAE Team Emirates," je za GCN (Global Cycling Network) Pogačar analiziral, kaj za prihodnjo pomeni Rogličev prestop k Bori-Hansgrohe.

"Prav tako sem mnenja, da bo na Tour prišel tudi Remco Evenepoel. Prav tako je mnogo drugih fantov naredilo velik korak naprej in so že na nam podobnem nivoju. Mislim, da bi lahko šlo za najboljši Tour vseh časov," je zaključil dvakratni osvajalec rumene majice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice