Šport > Kolesarstvo
13424 ogledov

Tadej in Jonas navdušena, Remco že besni

Remco Evenepoel Profimedia
Belgijec je eden izmed redkih kolesarjev, ki so javno kritizirali traso Toura 2024.

Belgijec Remco Evenepoel ni delil navdušenja svojih dveh največjih tekmecev Jonasa Vingegaarda in Tadeja Pogačarja nad traso dirke po Franciji leta 2024, temveč je javno okrcal organizatorje, ker so v dirko vključili tudi etapo z makadamskimi odseki.

Evenepoel je tako ob nekaj športnih direktorjih postal prvi kolesar, ki je javno izrazil mnenje, da deveta etapa po okolici Troyesa z 32 kilometri makadama nima kaj početi na dirki po Franciji. 199 kilometrov dolga etapa s kar štirinajstimi makadamskimi odseki bi se namreč lahko izkazala za eno ključnih etap dirke.

V pogovoru za Het Laatste Nieuws je tako dal jasno vedeti, da makadamske ceste po Šampaniji nikakor ne spadajo na dirko po Franciji. "Ločeni dogodki in prvenstva, kjer se dirka po makadamu, so že organizirani. Ali bi torej takšni makadamski odseki še vedno morali biti del velikih tritedenskih dirk, oziroma drugih dirk? Mislim, da to ni potrebno!"

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Evenepoel se je tako strinjal s šefoma dveh največjih ekip svetovnega kolesarstva, svojim lastnim šefom Patrickom Lefeverejem in tudi Jumbo-Visminim Richardom Pluggejem, ki sta zagotovo največji imeni, ki sta do zdaj javno kritizirali traso Toura 2024 ter predvsem sporno deveto etapo.

Remco je sicer govoril o splošnih razlogih, zakaj takšne etape ne bi smelo biti na velikih tritedenskih dirkah ter da je tako bolje za vse kolesarje, a če pogledamo v preteklost, vidimo pravi razlog, zakaj se Evenepoel tako boji podobne preizkušnje. Medtem ko tako vsestranske kolesarje, kot je Pogačar, takšna etapa ne moti, ima namreč Remco zelo slabe izkušnje z makadamom.

Na zadnji veliki tritedenski dirki, na kateri se je soočil z makadamom, je na etapi Gira 2021 s ciljem v Montalcinu proti največjim konkurentom izgubil več kot dve minuti. Prav tako je na dirki po Valencii leta 2022 izgubil rdečo majico ravno na etapi z makadamskim odsekom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • smoljo 17:27 29.oktober 2023.

    Pussy,matr kk so pa vcasih furali TDF ....po avtocestah ,al ka ....ce mo ne paše pac ne nastopi ...simpl ...sicer pa tk nima kaj iskat na 3 tedenskah ...

Sorodne novice