Šport > Kolesarstvo
13826 ogledov

Pogačar presenetil z razkritjem, katerega kolesarja najbolj občuduje

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel Profimedia
Tadej Pogačar je spregovoril o svojem prijateljstvu in občudovanju, ki ga goji do Mathieua van der Poela.

Tadej Pogačar velja za enega najbolj vsestranskih kolesarjev na svetu, ki lahko zmaguje na velikih tritedenskih dirkah, etapnih preizkušnjah, prestižnih enodnevnih klasikah, se odlično znajde v gorah, v vožnji na čas, s svojim močnim pospeškom pa lahko slavi celo v sprintih manjše skupine.

Zato morda niti ne preseneča, da goji globoko spoštovanje do še enega izmed najbolj talentiranih in vsestranskih kolesarjev na svetu, Nizozemca Mathieua van der Poela. V pogovoru za Het Laatste Nieuws je tako razložil, da sta sicer velika rivala na kolesu, toda zelo velika prijatelja v prostem času.

"Je izjemno prijeten poba. Sam smatram Mathieua za pravega prijatelja, a tudi velikega nasprotnika. Najino rivalstvo še ni na nivoju tistega, ki ga ima z Woutom van Aertom, toda vseeno. Nekajkrat letno se spoprimeva in vedno gre za resen dvoboj," je njuno razmerje na kolesu opisal Pogačar.

"Mislim, da je eden najboljših kolesarjev sveta. Če bi bil danes otrok, bi bil on moj idol," je s komplimenti na račun svojega prijatelja in velikega rivala nadaljeval Pogačar.

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo Pogačar kot največji vzor izmed aktivnih kolesarjev izbral morda Primoža Rogliča, ki je nekako pred njim oral ledino kot prvi slovenski serijski zmagovalec, ali velikega rivala na tritedenskih dirkah Jonasa Vingegaarda, se je Pogačar odločil za svojega prijatelja in velikega rivala na enodnevnih klasikah.

Van der Poel je tudi sicer eden izmed redkih kolesarjev, s katerimi je imel Pogačar v letu 2023 velike težave. Nizozemec je najprej premagal Pogačarja na prvem kolesarskem spomeniku sezone Milanu-San Remu, uspešnješi je bil na E3 Saxo klasiki, prav tako pa je Van der Poel vzel skalp Pogačarju v Glasgowu na svetovnem prvenstvu, ko je oblekel mavričasto majico svetovnega prvaka, Pogačar pa je osvojil bronasto medaljo.

A tudi Pogačar je v sezoni slavil eno veliko zmago nad Van der Poelom, ko je izjemnega Nizozemca premagal na verjetno največji enodnevni klasiki na svetu, dirki po Flandriji. Čeprav sta velika prijatelja, sta v zadnjih letih postala tudi izjemna rivala in le veselimo se lahko vseh njunih duelov, ki ju čakajo v sezoni 2024.

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice