Šport > Kolesarstvo
1970 ogledov

Pogačar v ciljnem sprintu v boju z dobrim prijateljem

Jasper Philipsen Profimedia
Tadej Pogačar je moral priznati premoč nekdanjemu moštvenemu kolegu.

Na kriteriju Tour de France v Singapurju je nastopila kopica kolesarskih zvezdnikov, med njimi tudi Tadej Pogačar. Ta je bil med najvidnejšimi posamezniki preizkušnje, v zadnjih kilometrih pa se je znašel v begu skupaj z zmagovalcem Vuelte Seppom Kussom (Jumbo-Visma) in Italijanom Giuliom Cicconejem (Lidl-Trek).

Ob tem ko so jih zasledovalci skoraj ujeli, se je Pogi odločil za samostojen napad 4,4 kilometre pred ciljem. Ciccone, sicer dobitnik pikčaste majice na dirki po Franciji, je skušal priključiti, nato pa za pomoč prosil tudi Kussa, a je ta nemočno zmajal z glavo. Ni šlo in slovenski as se je odpeljal naprej.

V samostojnem begu je Slovenec zdržal štiri kilometre, a je bil predvsem po zaslugi Petra Sagana (Team TotalEnergies) ujet okoli 400 metrov pred ciljem. Pogi se je še uspel pridružiti najmočnejšim sprinterjem. Sagan je hitro odpadel, za zmago pa sta obračunala Jasper Philipsen (Alpecin Deceuninck) in Mark Cavendish (Astana Qazaqstan). Zelena majica s Toura je bila precej močnejša in zanesljivo dobila tudi tokratni sprint. Cavendish je bil drugi, Pogačar pa tretji.

Philipsen, ki je bil pred leti moštveni kolega Pogačarja pri UAE in je njegov dober prijatelj, je v tem letu sicer najuspešnejši kolesar po številu zmag. Drugi na tej lestvici je Pogi, ki je skozi leto zbral 17 zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice