Šport > Kolesarstvo
12224 ogledov

To pravi Vingegaard o boju z Rogličem

Vingegaard Epa
Jonas Vingegaard je pripravljen na boj s Primožem Rogličem.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard bo naslednje leto poizkusil še tretjič zapored premagati vso konkurenco na Touru. A tokrat bo med njegovimi tekmeci tudi dosedanji moštveni kolega Primož Roglič, ki je bil v letu 2021 najverjetneje celo ključen za prvo skupno zmago Danca.

Takrat sta v 11. etapi kolesarja Jumbo-Visme združno napadla Pogačarja, ki je storil napako in se ni osredotočil le na Vingegaarda, ampak je pokrival tudi napade Zasavca, ki je zaradi padca v eni od prejšnjih etap sicer nastopal že precej načet. Na zadnjem vzponu nato izmučeni Pogačar ni več uspel slediti Dancu, ki si je prikolesaril odločilno prednost.

Tokrat bo Roglič na Touru nastopil v dresu ekipe Bora-hansgrohe, saj je zapustil Jumbo-Vismo, čeprav je prvotno imel z Nizozemci sklenjeno pogodbo do leta 2025. "Bilo bi boljše, če bi ga še vedno imel za moštvenega kolega," so Vingegaardove besede zapisali pri Global Cycling Network.

"Gre za tekmeca več, lažje bi bilo, če bi bil v naši ekipi. Veliko sem se naučil od Primoža in povsem razumem, zakaj je odšel. Lepo bo tekmovati proti njemu," je še dodal danski kolesar, ki je z uspehi na Touru postal prva violina nizozemskega moštva, s tem pa se je precej spremenila tudi Rogličeva vloga. Nesoglasja so se prvič resneje pojavila na letošnji Vuelti.

"Izbral je drugačno pot in to je povsem ok. Če ste starš in želi eden od vaših otrok zapustiti hišo, je to povsem normalno. Ljudje se odločajo za različne poti v različnih trenutkih življenja. Vesel sem zanj, da je našel dobro sredino. V naslednjem letu bo naš velik tekmec in vemo, da ga bo težko premagati. Vemo, kako je močan," pa je ob predstavitvi trase naslednjega Toura izjavil prvi mož za zdaj še Jumbo-Visme Richard Plugge. 

Plugge Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:26 30.oktober 2023.

    Vinograd bo lahko vesel,če bo drugo leto sploh na stopničkah!!!

Sorodne novice