Šport > Kolesarstvo
24690 ogledov

Pogačar šokiral z razkritjem glavnega cilja za sezono 2024, ni rumena majica!

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je razkril, da je njegova največja želja za leto 2024, da bi oblekel mavričasti dres svetovnega prvaka.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar si je kot glavni cilj sezone 2024 podčrtal svetovno prvenstvo v Zürichu. Tako je vsaj namignil medijem na kriteriju Tour de France v Singapurju, ki ga je končal na tretjem mestu. Po poročilih Het Laatste Nieuws naj bi namreč novinarji v cilju dovolili Pogačarju, da si ob koncu sezone 2023 zaželi eno željo za sezono 2024.

Slovenec, ki je letos na svetovnem prvenstvu v Glasgowu osvojil bronasto medaljo, si je zaželel, da bi v mavričasti majici nasledil Mathieua van der Poela. "Želim se predvsem zabavati ter sleči Van der Poela mavričaste majice," je odgovoril Pogačar, preden so ga pričakala še številna druga vprašanja glede prihajajoče sezone.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar med drugim zaenkrat še ni mogel potrditi, katerih velikih tritedenskih dirk se bo udeležil leta 2024, saj v ekipi še niso sprejeli odločitve. "Prepustim se toku. Obožujem dirkanje, obožujem Tour, toda rad bi se lotil tudi Gira in Vuelta. Vsi trije Grand Touri so posebni. Mislim, da bi bilo najboljše malce raznovrstnosti. Toda ekipa je glavna. Oni imajo pamet, da mi sestavijo pravi program. Če bi si ga sestavljal sam, verjetno ne bi veliko zmagoval."

Zanimivo je, da si je Slovenec kot glavni cilj sezone izbral naslov svetovnega prvaka, medtem ko si ni posebej podčrtal olimpijskih igre, čeprav so na sporedu šele enkrat na vsaka štiri leta (kadar se seveda ne vmeša koronavirus). Toda obstaja dober razlog, zakaj si Pogačar olimpijskih iger ni izbral kot veliki cilj sezone.

"Olimpijske igre so seveda pomemben dogodek za kolesarje in ko ste otrok, so nekaj, o čemer sanjate. Toda trasa cestne dirke mi ne ustreza. Preveč je odvisno od naključja, zato se ne bom osredotočil na ta dogodek. Rajši si naredim drugačne načrte," je pogovor o načrtih za leto 2024 zaključil Pogačar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 02:16 31.oktober 2023.

    Mladost bo šla, kup denarja pa bo ostal!

Sorodne novice