Šport > Kolesarstvo
22846 ogledov

Nova okrepitev Bore želi vlogo vodje, kaj porečejo Roglič in družba?

Daniel Felipe Martinez in Primož Roglič Profimedia
Kolumbijec si želi po prestopu k Bori-Hansgrohe ponovno zmagovati na največjih dirkah na svetu, toda v nemški ekipi je že precejšnja gneča kolesarjev, ki se borijo za mesto kapetana.

Prestop Daniela Felipeja Martineza iz vrst Ineos Grenadiers k Bori-Hansgrohe velja za enega bolj zanimivih prestopov v letošnji sezoni, potem ko je za Kolumbijcem izjemno turbolentno obdobje. Nekaj časa je namreč naravnost navduševal s svojimi predstavami in veljal za enega najbolj konstantnih kolesarjev, ko pa je v letu 2023 dejansko dobil status vodje in kapetana Ineosa, se je popolnoma izgubil ter bil eno največjih razočaranj sezone.

Potem ko je za njim ena najslabših sezon njegove profesionalne kariere, ko Ineos tudi zaradi njegovih slabih predstav ni mogel konkurirati Jumbo-Vismi in UAE Team Emirates, se je odločil za menjavo okolja ter postal del množice kolesarjev, ki po letu 2023 zapuščajo britansko ekipo. Za svojo novo destinacijo je izbral ekipo Boro-Hansgrohe, kjer bo poizkušal najti staro formo, zaradi katere ga je najbogatejša ekipa na svetu pred leti tudi pripeljala v svoje vrste.

Daniel Felipe Martinez in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Martinez sicer trenutno še vedno zdravi poškodbo dlani, katero je utrpel v letošnji sezoni, a po poročilih kolumbijskih medijev v sezono 2024 vseeno vstopa z velikimi pričakovanji. CiclismoColombiano tako poroča, da je Martinezu trenutno najpomembneje, da popolnoma pozdravi poškodbo, saj se želi vrniti na nivo prejšnjih sezon ter prevzeti mesto vodje v nemški ekipi.

Po prihodu Primoža Rogliča je sicer jasno, da je mesto kapetana vsaj na dirki po Franciji že oddano, toda tekom sezone bo na sporedu še ogromno drugih etapnih dirk, na katerih naj bi Kolumbijec želel imeti status prve violine. A tudi to bo težko, saj je že zdaj jasno, da bo vloga nespornega kapetana pripadla Rogliču na vsaki dirki, na kateri se bo pojavil. Na vseh preostalih pa bo imel Martinez hudo konkurenco v fantastičnih kolesarjih, ki bodo prav tako v Rogličevi senci čakali na svojo priložnost.

Daniel Felipe Martinez in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Martinez se bo za mesto vodje v ekipi moral boriti z nekdanjim zmagovalcem Gira Jaijem Hindleyem, enim najbolj talentiranih kolesarjev na svetu Cianom Uijtdebroeksom, zmagovalecm dirke po Romandiji 2022 Aleksandrom Vlasovom, pozabiti pa ne smemo niti na dvakratnega zmagovalca dirke Pariz-Nica Maximiliana Schachmanna, četrtega s Toura 2019 Emmanuela Buchmanna ter Martinezovega rojaka in zmagovalca dirke po Kataloniji 2022 Sergia Higuaito.

A če Martinez, katerega pogodba z Boro veže vse do konca leta 2027, ponovno najde staro formo, s katero je zmagal na etapi dirke po Franciji (2020) in osvojil peto mesto v skupnem seštevku Gira 2021 ter slavil na prestižnih etapnih dirkah, kot so kriterij Dauphine (2020), dirka po Baskiji (2022) in dirka po Algarvu (2023), bo zelo močan adut Bore v prihodnjih sezonah. Ter seveda eden ključnih pomočnikov Primoža Rogliča pri njegovem naskoku na Tour.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 04:13 07.november 2023.

    Jaz bi bil tudi predsednik

Sorodne novice