Šport > Kolesarstvo
1813 ogledov

Roglič enkovreden Remcu, zmaga za ekipo Bora-hansgrohe

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as je v sedmi etapi osvojil tretje mesto.

Ekipa Bora-hansgrohe je prišla do prve zmage na tokratni dirki Pariz - Nica. Kot prvi je ciljno črto v deževnem in mrzlem vremenu prečkal Aleksander Vlasov, odlično predstavo pa je prikazal tudi Primož Roglič, ki je na tretjem mestu za moštvenim kolegom zaostal le osem sekund. Tik pred njim je v cilj prišel Remco Evenepoel (Soudal Quick - Step), Belgijec in Slovenec sta bila tokrat povsem enakovredna.

Organizatorji so morali etapo zaradi močnega sneženja v zadnjih dneh sicer spremeniti in prestaviti bolj na jug. Etapa od Nice je bila nespremenjena prvih 89 km, zadnjih 15 km pa je potekalo navkreber do vrha La Madone d'Utella (15,1 km/5,7 %).

Na zadnjem vzponu je sprva Evenepoelova ekipa narekovala močan ritem, nakar je Belgijec tudi napadel, a se ni otresel vseh tekmecev.

Vlasov je zmagovalno potezo potegnil dobre tri kilometre pred ciljem. Ker Rus ni bil pretirano nevaren za najboljše v skupnem seštevku, so se ti spogledali, a tekmecu sprva niso sledili. Vlasov si je nabral največ 20 sekund prednosti, ki se je pred ciljem nekoliko stopila, a je zasledovalcem zmanjkalo metrov, da bi ulovili tokratnega zmagovalca etape.

Evenepoel je sprintal za drugo mesto in s tem bonus sekunde, sledil pa mu je predvsem Roglič, ki je ob prečkanju ciljne črte le za las zaostal za Belgijcem. Istočasno sta v cilj prišla še Mattias Skjelmose (Lidl - Trek) in Matteo Jorgensonom (Visma - Lease a Bike). 

Precej sekund v primerjavi s tekmeci je izgubil Brandon McNulty (UAE Team Emirates), Američan je v boju za rumeno majico ohranil štiri sekunde naskoka pred rojakom Jorgensonom. Tretji je zdaj Skjelmose (+0:35), četrti Evenepoel (+0:36), peti pa kolesar moštva Jayco – AlUla Lucas Plapp (+0:47)

Roglič se je z 11. povzel na šesto mesto v skupni razvrstitvi. Za McNultyjem zaostaja za minuto in 21 sekund.

Na dirki je nastopal še en Slovenec Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki pa je v zahtevnih vremenskih pogojih kot deset drugih kolesarjev odstopil.

V nedeljo bo na vrsti zahtevna zadnja etapa v okolici Nice (109,5 km) s petimi kategoriziranimi vzponi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice