Šport > Kolesarstvo
2762 ogledov

Vingegaard je tako opravil s tekmeci

Jonas Vingegaard Profimedia
Danski kolesarski zvezdnik je prepričljivo dobil peto etapo od Tirenskega do Jadranskega morja.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard (Visma - Lease a bike) je pokazal svojo moč tudi na tokratni dirki Tirreno - Adriatico. S prepričljivo predstavo v peti etapi je tudi pred skupno zmago.

Danes je največje konkurente napadel na predzadnjem vzponu na San Giacomo. Pred tem so njegovi moštveni kolegi narekovali tempo, Vingegaard pa je iz skupine skočil okoli 29 kilometrov pred ciljem. Skušala sta mu slediti predvsem Avstralca Jai Hindley (Bora-hansgrohe) in Ben O'Connor (Decathlon AG2R La Mondiale), a se je razlika hitro večala.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Avstralski dvojec so ujeli še štirje kolesarji, na spustu so ohranjali razliko pod minuto, vendar se je ta znova povečala ob vožnji na zadnji klanec. Vingegaard, ki je prišel do pete zmage letos in 32. v karieri, je na koncu ciljno črto prečkal 1:12 pred Juanom Ayusom in Hindleyjem. 

Slednja sta drugi in tretji tudi v skupni razvrstitvi. Ayuso (UAE Team Emirates) zaostaja 54 sekund, Hindley pa minuto in 20 sekund.

V soboto bo na sporedu predzadnja etapa od Sassoferrata do Monte Petrana (180 km). Po razgibani trasi kolesarje čaka zaključni vzpon do Monte Petrana (10,1 km/8 %) in skupno 3100 višinskih metrov.

Komentarjev 1
  • atamama 16:23 08.marec 2024.

    Ali je Primož še med prvih 100?

Sorodne novice