Šport > Kolesarstvo
7467 ogledov

Roglič nezadovoljen z nastopom svoje ekipe: "Ni dovolj dobro!"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič ni bil zadovoljen s predstavo ekipe v moštveni vožnji na čas.

Za slovenskim kolesarskim asom in aktualnim olimpijskim prvakom v vožnji na čas Primožem Rogličem je prvi kronometer v vrstah nove ekipe, Bore-hansgrohe. Na tretji etapi dirke Pariz-Nica je namreč kolesarje pričakal ekipni kronometer, v katerem pa se nemška ekipa ni pretirano izkazala, saj je osvojila šele 11. mesto, s 54 sekundami zaostanka za zmagovalno ekipo UAE Team Emirates.

Bora resda ni imela sreče z vremenom, saj je prvi del preizkušnje minil v suhem vremenu, medtem ko je zadnje ekipe pričakal pravi naliv, ki je krojil vrstni red torkove preizkušnje. A to vseeno ne spremeni dejstva, da je najresnejši Rogličev tekmec Remco Evenepoel s svojo ekipo Soudal-QuickStep v popolnoma enakih razmerah vseeno postavil kar 32 sekund boljši čas od nemške ekipe.

Bora-Hansgrohe | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi Roglič po sami etapi ni želel iskati izgovorov, temveč je za slabši razultat okrivil slabo ekipno predstavo, potem ko je po vsega polovici etape več kot polovica ekipe že omagala in so se morali v drugem delu Roglič, Aleksander Vlasov in Matteo Sobrero znajti sami, brez pomoči sotekmovalcev.

"Ni v moji navadi, da bi iskal odgovore," se je po pisanju spletne strani CyclingUpToDate Roglič po dirki odzval na komentarje, da je bilo za slabšo predstavo krivo vreme. "Bilo je mokro, tudi veter se je pojavil, toda to ne spremeni dejstva, da smo do cilja skupaj prišli le še trije kolesarji. Ni bilo dovolj dobro, da bi nam uspelo, kar smo si želeli," je bil po dirki kritičen in hkrati realističen Roglič.

Nemški ekipi je sicer še odlično kazalo pri prvem merjenju vmesnega časa, ko je na drugem mestu zaostajala vsega štiri sekunde za Remcovim Soudal-QuickStepom, medtem ko je imela pred končnimi zmagovalci UAE Team Emirates celo 13 sekund prednosti, a se je njen nastop razpadel v drugi polovici dirke, s katero se je na koncu spopadla le trojica kolesarjev, saj so Danny van Poppel, Nico Denz, Bob Jungels in Marco Haller izjemno hitro izgubili priključek.

"Lepo je bilo videti, kako je bila celotna ekipa predana skupnemu cilju. Vsi so od sebe dali 100 odstotkov. Dobri smo bili na začetnem ravninskem delu in na prvem vzponu, toda bili smo celo preveč navdušeni in tako smo na drugem vzponu šli preko svojih sposobnosti," je razlog za polom opisal športni direktor Patxi Villa.

"Na vmesnem merjenju smo bili še drugi, toda zadnji del smo odvozili z vsega tremi kolesarji, kar vsekakor ni bil del načrta, zato smo tu izgubili veliko časa. Nato smo se borili do konca po svojih najboljših močeh. Ni šlo za scenarij, ki smo si ga predstavljali pred začetkom in zdaj bomo morali izdelati strategijo, da pridobimo nazaj čas, ki smo ga izgubili. Dobra stvar je, da smo videli, da smo močni na vzpenjajočih se odsekih, kar nam daje samozavest pred prihodnjimi etapami," optimistično v prihodnost zre Rogličev športni direktor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice