Šport > Kolesarstvo
10708 ogledov

Rogliča zaustavilo vreme, sledila pa sta mu le dva kolega

primož roglič Profimedia
Primož Roglič in kolegi na ekipnem kronometru niso iztržili želenega.

Primož Roglič in kolegi iz ekipe Bora-hansgrohe so si na moštvenem kronometru privozili nekaj zaostanka glede na tekmece. Nemško moštvo je še na zadnjem merjenju časa pred ciljem zaostajalo le štiri sekunde za ekipo Soudal Quick-Step, a sta imeli obe zasedbi nato precej smole z razmočeno cesto in sta precej zaostali za moštvom UAE Team Emirates, ki je celotno traso prevozil v suhem vremenu.

Dodatno težavo za Rogliča je v zadnjih kilometrih predstavljala najverjetneje neuigranost nemške ekipe, Zasavec je bil na oko nekoliko premočan za moštvene kolege, saj sta ob njem v zadnjem delu trase kolesarila le še Aleksander Vlasov in Matteo Sobrero. Remco Evenepoel je na primer v zaključek etape prišel še s kar petimi moštvenimi kolegi, prvi mož Soudala Quick-Stepa pa je za UAE nato zaostal za 22 sekund. Še s pol minute večjim zaostankom je ciljno črto prečkal Roglič. 

primož roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugo mesto so sicer v etapi zasedli kolesarji ekipe Jayco AlUla (+0:15), tretje pa EF Education-EasyPost (+0:20). Bora je bila v etapi šele 11. 

Rumeno majico je prevzel Brandon McNulty, enak čas pa imajo do četrtega mesta še trije kolesarji moštva UAE: Finn Fisher-Black, Joao Almeida in Jay Vine.

Evenepoel na osmem mestu zdaj zaostaja 18 sekund, Egan Bernal (Ineos Grenadiers) na desetem 20 sekund, Matteo Jorgenson (Visma - Lease a bike) na 15. mestu 32 sekund ... Roglič je padel na 28. pozicijo (+0:54).

V sredo kolesarje čaka naporna gorska etapa od Chalon-sur-Saona do Mont Brouillyja, dolga 183 km, na kateri bo sedem vzponov, tudi zaključni na Mont Brouilly, kjer bo v zadnjih treh kilometrih 7,6-odstotni naklon.

Komentarjev 2
  • atamama 19:41 05.marec 2024.

    Važno da bo med prvih 100.

  • Idioti 17:33 05.marec 2024.

    Dirka do Nice sploh nima več smisla ! Organizator bi moral ta kronometer prečrtati , kajti osnovno pravilo športa je , da imajo vse ekipe iste pogoje s strani organizatorja . Temu tu radi dežja za ene in sonca za ...prikaži veča druge, ni bilo tako !

Sorodne novice