Šport > Kolesarstvo
2872 ogledov

Remco nezadovoljen, na udaru njegov bivši kolega: To je bilo podlo

Remco Evenepoel Profimedia
"To je bilo res podlo," je o vožnji nekdanjega sotekmovalca menil belgijski kolesarski zvezdnik.

Ekipni kronometer v tretji etapi dirke Pariz - Nica se ni končal po željah slovenskega asa Primoža Rogliča, med nezadovoljnimi pa je bil po etapi tudi belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel. Ta je v skupnem seštevku padel na osmo mesto, a vseeno pridobil precej sekund proti tekmeci za skupno zmago, proti Rogliču na primer dobre pol minute.

A tudi to dejstvo ni izboljšalo razpoloženja člana ekipe Soudal Quick-Step, ki je pred etapo z moštvenimi kolegi verjetno računal na zmago, vodil še ob zadnjem merjenju časa pred ciljem, a mu je nato načrte prekrižalo deževno vreme in mokro cestišče, moštveno vožnjo na čas pa so tako kolesarji Soudal Quick-Stepa zaključili z 22 sekundami zaostanka za zasedbo UAE Team Emirates.

Poleg dežja je Evenepoel krivca za nekoliko slabšo predstavo našel tudi v nekdanjem moštvenem kolegu Timu Declercqu, ki je zdaj član ekipe Lidl-Trek. "Pred zelo tehnično zahtevnim ovinkom je ostal pred nami in se ni umaknil s poti. Najlepše se mu zahvaljujem. To je bilo res podlo. Tim je moj nekdanji moštveni kolega, a kaj takšnega ne bi smel narediti. Je to počel namenoma? Upam, da ne, vendar je možno," je po etapi dejal še 'vroči' Evenepoel.

Kasneje se je sicer nekoliko umiril in na socialnem omrežju zapisal, da ni 'nameraval okriviti Declercqa, ampak, da je šlo le za nesrečen dogodek znotraj dirke'.

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:26 06.marec 2024.

    Evo ga,naduvani Remco spet joka,vse drugo krivo,samo on ve in ja,zaveda se,da v gorskih etapah nima možnosti,zato vse stavi na kronometer!!!

Sorodne novice