Šport > Kolesarstvo
1495 ogledov

Roglič še ni pravi, Evenepoel bolj eksploziven

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič si je pridelal že več kot minuto zaostanka za rumeno majico. To je oblekel Plapp, etapo pa je dobil Buitrago.

Četrta etapa dirke Pariz - Nica je na papirju ponujala prvi veliki spopad med Remcom Evenepoelom in Primožem Rogličem. Oba sta imela dan prej precej smole v moštvenem kronometru, saj je ob nastopu njunih ekip začelo deževati, na mokrem cestišču pa se je zaostanek obeh nabiral do cilja. Bora-hansgrohe je sicer zaostala za malce več kot pol minute za Soudal Quick - Stepom in 54 sekund za zasedbo UAE Team Emirates.

Roglič je v skupnem seštevku padel na 28. mesto, Evenepoel je bil osmi, rumeno majico pa je prevzel Američan Brandon McNulty, še trije kolesarji ekipe UAE pa so imeli enak čas.

Pri Bori so tokrat želeli čim bolj otežiti etapo, zato so se večji del preizkušnje nahajali na čelu in diktirali tempo. V boju za bonus točke sta se 32 kilometrtov pred ciljem sicer pomerila Roglič in Evenepoel, slednji je bil močnejši in tako prišel do šest sekund bonusa, Zasavec do štirih. Belgijec je dokazal, da je trenutno bolj 'eksploziven'.

V zadnjih 20 kilometrov sta sicer kot prva prišla Lucas Plapp (Jayco–AlUla) in Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), ostanek glavnine jima je sledil z 18 sekundami zaostanka.

Prednost dvojca je pred zadnjimi tremi kilometri narastla na 40 sekund. Na čelo zasledovalcev se je v 'Rogličevi službi' postavil Aleksander Vlasov, a ni dolgo zdržal. Začel se je zadnji vzpon na Mont Brouilly.

Buitrago se je 1,3 kilometra pred ciljem otresel Plappa in samostojno kolesaril proti zmagi. V ozadju v skupini favoriti še ni bilo nikakršnih odločitev.

Buitrago je prečkal ciljno črto, Plapp je zaostal za 11 sekund. Evenepoel je napadel v zaključku in naredil manjšo razliko, Roglič se ni uspel povsem prilepiti na njegovo kolo. Belgijcu je štiri bonus sekunde na cilju nato sicer odnesel Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), ki je osvojil tretje mesto. Evenepoel (+0:37) je bil četrti, Roglič, ki je v cilj prišel dve sekundi za Belgijcem, je bil sedmi (+0:39). 

Plapp je prevzel rumeno majico 13 sekund pred Buitragom, tretji je zdaj McNulty s 27 sekundami zaostanka.

Joao Almeida (UAE) je četrti (+0:29), Evenepoel se je povzpel na peto mesto (+0:30), šesti jekolesar moštva Ineos Grenadiers  Egan Bernal (+0:40). Roglič je 15. z zaostankom 1:10.

Komentarjev 3
  • Idioti 00:34 07.marec 2024.

    Zakaj bi se sploh trudil, ko je letošnja dirka neveljavna . Veljavna bi bila , če bi črtali moštveni kronometer ! Dirka sama nima sploh več kakšne pomebnosti , ostaja na nivoju dobre reklame ! Kdo si je samo spomnil ...prikaži več kronometer ob takem neenakem za vse vremenu ! Dobr da ni snežil , da neb eni moral še ketne gor dajat !

  • atamama 20:16 06.marec 2024.

    Ne se kregat. važno je, da je med prvih 100.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:01 06.marec 2024.

    Kr...e...t....ni novinarski,Remco se vedno razmetava,ko pridejo pa taprave hribovske etape,ga pa vedno zmanjka,medtem ko Primož vozi pametno,se ne preforsira,ker so zadnje 3 etape gorske!!! Hebite se s takimi naslovi!!!

Sorodne novice