Šport > Kolesarstvo
21730 ogledov

Tudi Kuss spregovoril o možnem odhodu iz Jumba, to je razlog

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard Profimedia
Sepp Kuss se je odzval na govorice o morebitnem odhodu iz Jumbo-Visme ter priznal, da je tudi to ena izmed opcij.

Za Seppom Kussom je najuspešnejša sezona njegove kariere. Potem ko je najprej s svojimi odličnimi predstavami pomagal Primožu Rogliču in Jonasu Vingegaardu osvojiti Giro in Tour, je za zaključek fantastične sezone sam dopolnil Jumbo-Vismin trojček ter slavil na Vuelti.

A vzdušje v ekipi vendarle ni tako rožnato, kot bi lahko sklepali po zgodovinsko uspešni sezoni. Na Vuelti so bila prelomljena številna prijateljstva, prišlo je do številnih trenj, obenem pa se je z neverjetnim vzponom Seppa Kussa v ekipi pojavil še en kolesar, ki bo v prihodnosti želel imeti status vodje in dočakati svojo priložnost. Če že ne v nizozemski ekipi, pa kje drugje.

Kolesar iz Duranga je sicer v začetku pogovora za De Telegraaf poizkušal ovreči govorice o sporu znotraj ekipe, potem ko se je moral braniti pred moštvenima kolegoma Rogličem in Vingegaardom, ki sta ga poizkušala sleči iz rdeče majice, preden je kar nekoliko nepričakovano namignil, da bi tudi sam znal iti po poti svojega prijatelja ter na zadnji skupni dirki tudi velikega rivala Rogliča in zapustiti Jumbo-Vismo.

"Ne, ni bilo tako. Verjamem, da je zunanjemu gledalcu morda res izgledalo čudno. Toda potem, ko se ni več nobena druga ekipa borila za stopničke, sta Jonas in Primož postavila na stran svoje tekmovalne ambicije," je Kuss za De Telegraaf stopil v bran svojima moštvenima kolegoma, ki sta po ekipni odločitvi po 18. etapi podprla svojega zvestega pomočnika in mu prepustila skupno zmago.

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Kuss je sicer v zadnjih letih postal eden ključnih mož Jumbo-Visme, kar je dokazal tudi v sezoni 2023, ko je bil edini kolesar na svetu, ki je celo leto tekmoval le na dirkah najvišjega WorldTour ranga, saj so ga Nizozemci varčevali za resnično najpomembnejše dirke sezone. Je tudi eden redkih kolesarjev, ki so nastopil na vseh treh velikih tritedenskih dirkah in edini, ki je na vseh treh igral pomembno vlogo.

Kot omenjeno, pa je Kussov vzpon povzročil tudi številne skrbi za Jumbo-Vismo, saj je ekipa nenadejano dobila še enega kolesarja, ki si bo v prihodnje želel mesto kapetana, katero je bilo v zadnjem letu rezervirano izključno za Jonasa. Če bo želel tudi Američan kdaj v prihodnje napasti največje dirke na svetu, bo to moral storiti s kakšno drugo ekipo. In Kuss se tega tudi zaveda.

Njegov veliki prijatelj Roglič je ravno iz tega razloga tudi zapustil Jumbo-Vismo, ko je postalo jasno, da nima potrebne svobode in da ni v prvem planu nizozemske ekipe. Na Kussova vrata so tako potrkale številne ekipe, ki si želijo izkoristiti zmedo pri Jumbo-Vismi ter odličnega Američana zvabiti v svoje vrste. Ko so ga novinarji De Telegraafa vprašali o tej možnosti, Kuss kar nekoliko začuda ni zanikal kakršnekoli možnosti o odhodu, temveč je namignil, da mu ideja o selitvi ni tuja.

"Če želim kdaj dobiti Tour, bi preprosto moral kolesariti za najboljšo ekipo na svetu. Potiho bom pogledal celotno situacijo. Obstajajo druge opcije, kjer bi imel dosti več svobode," je nepričakovano spregovoril o možni selitvi, čeprav se zaveda, da ima tudi dirkanje za nizozemsko ekipo svoje prednosti. "Obenem pa je moja situacija pri Jumbo-Vismi nekaj posebnega. Lahko tekmujem zase, obenem pa ob drugi priložnosti igram vlogo pomočnika. Uživam v obeh vlogah," je pogovor zaključil najnovejši zmagovalec ene izmed velikih tritedenskih dirk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice