Šport > Kolesarstvo
7769 ogledov

V tem pogledu Rogla šele 12. na svetu, Pogi 16.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Epa
Slovenska šampiona nekolik zaostajata.

Primož Roglič in Tadej Pogačar zadnja leta sodita v sam vrh svetovnega kolesarstva, njuni rezultati pa so poskrbeli tudi za precejšnjo priljubljenost med ljubitelji tega športa. A kar se tiče števila sledilcev na socialnih omrežjih, zaenkrat (še) ne sodita v najboljšo deseterico.

Na twitter računu Wine & Wheels so tako objavili podatke o skupni priljubljenosti kolesarjev na socialnih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter. Če so športni rezultati Petra Sagana v zadnjih letih nekoliko nazadovali, pa Slovak ostaja na prvem mestu pri sledilcih omenjenih omrežij. Saganu sledi 1.9 milijonov oseb na Instagramu in 1.6 na FB, kar sta najboljša rezultata, na Twitterj pa je zasedel 'šele' peto mesto. Vseeno ga skupaj spremlja 4.450.000 ljudi.

Na drugem in tretjem mestu sta Kolumbijca Rigoberto Uran (skupaj 3.9 milijona sledilcev) in Nairo Quintana (3.7), na četrtem in petem pa Britanca Chris Froome (3.2), ki ima sicer največjo podporo med vsemi na Twitterju (1.5), ter Mark Cavendish (2.6). Mejo milijon sledilcev presežejo še Richard Carapaz, Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Mathieu van der Poel, Geraint Thomas in Julian Alaphilippe.

Šele za omenjeno enajsterico je Roglič (967.600), ki se je uvrstil tik pred Belgijca Wouta van Aerta in Remca Evenepoela. Alejandro Valverde je 15. na lestvici,  ima več kot 800.000 sledilcev, Pogačar pa je kljub dvema zmagama na Tourih za zdaj šele 16. (604.615). Še za las večja razlika je nato do 17. mesta, ki ga zaseda Elia Viviani (391.000), italijanskem sprinterju pa sledijo še Romain Bardet, Tom Pidcock, Filippo Ganna in Caleb Ewan.

Na 29. mestu je Matej Mohorič (54.713).

V ženski konkurenci ima največ sledilcev Marianne Vos (350.000), ki bi se na skup lestvici uvrstila na 20. mesto med Pidcocka in Ganno. Nizozemki sledijo njena rojakinja Anna van der Breggen (322.000), zmagovalka letošnjega prvega ženskega Paris-Roubaixa Lizzie Deignan (316.000), na četrtem mestu pa je še tretja Nizozemka na lestvici Annemiek van Vleuten (285.000). Več kot 100.000 sledilcev imajo še Britanka Hannah Barnes, Danka Cecilie Uttrup Ludwig in Poljakinja Kasia Niewiadoma.

Med dirkami ima največ sledilcev Tour, nato Giro, Vuelta, Paris-Roubaix, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Criterium du Dauphine, Paris-Nice, Milano-San Remo, dirka po Poljski, dirka po Flandriji... Dirke po Sloveniji ni med prvih 32.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice