Šport > Kolesarstvo
24555 ogledov

Zmagovalec Toura in olimpijski prvak pred bankrotom

Bradley Wiggins Profimedia
Nekdanji kolesarski zvezdnik se je znašel v velikih finančnih težavah.

Britanec Bradley Wiggins je bil eden najuspešnejših csetnih kolesarjev v preteklem desetletju. Poleg Toura je leta 2012 osvojil še olimpijski naslov v vožnji na čas, v kronometru pa je dve leti kasneje postal tudi svetovni prvak.

V svoji karieri je v cestnem in kolesarstvu na stezah sicer osvojil skupno 8 olimpijskih kolajn (5 zlatih, srebrno in dve bronasti) ter kar 15 odličij na svetovnih prvenstvih (7 zlatih, štiri srebrne, bronasto), od tega tri na cesti, vse na kronometrih od 2011 do 2014 (zlato, dve srebrni).

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

A precej manj uspešen je bil v poslovnih vodah. Kot prvi mož podjetja "Wiggins Rights Limited', ki je med drugim financirala tudi kolesarsko moštvo Team Wiggins Le Col, si je nabral precejšen dolg. Že leta 2022 bi tako moral upnikom plačati natanko 979.953 funtov (1.120.712,36 evrov), a tega ni storil.

"Gre za profesionalno malomarnost nekaterih oseb, ki je pustila kup gnoja z mojim imenom na njem in z dejstvom, da ga moram počistiti. To se zgodi mnogim športnikom. Posledica tega je, da bodo moji odvetniki zdaj imeli veliko dela, tožbe bodo delili levo, desno in naravnost naprej," je za Cycling Weekly dejal Wiggins.

Bradley Wiggins | Avtor: Facebook Facebook

Ta se je tako očitno odločil, da bo denar poiskal pri tistih, ki jih obtožuje, da so spravili na kolena njegovo podjetje.

dezurni@styria-meida.si

Komentarjev 1
  • ferdopis59 17:18 10.november 2023.

    Aii imamo pri RES za poročanje nekakšne "KVAZI NOVINARJE", ki ni so dojeli osnove računalnika COPY/PASTE. Ti ljudje nimaja po mojem mnjenju niti osnove novinarstva in sporazumevanja. Tenm komentatorje je važeno koliko € dobijo za besedo. Predvidevam, da so to ...prikaži več v večini komentatorji, prek študenskih napotnic.

Sorodne novice