Šport > Kolesarstvo
28292 ogledov

Zloglasni direktor udaril: "Odhod Rogliča je najboljši posel v zgodovini Jumba"

Richard Plugge in Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Kontroverzni Johan Bruyneel je mnenja, da je bil odhod Primoža Rogliča na koncu najboljši posel, kar jih je vodja moštva Richard Plugge kdaj opravil.

Prestop Primoža Rogliča iz vrst Jumbo-Visme k Bori-Hansgrohe je še vedno ena najbolj udarnih tem v kolesarskem svetu. Eden najbolj odmevnih prestopov v kolesarski zgodovini je močno razburkal javnost in ni ga ljubitelja kolesarstva, ki na Slovenčev prestop ne bi imel svojega pogleda.

Zelo zanimiv pa je zorni kot zloglasnega Johana Bruyneela, nekdanjega športnega direktorja Lanca Armstronga, ki je tako kot njegov varovanec prejel doživljenjsko prepoved delovanja v kolesarstvu. Toda Bruyneel še vedno ostaja močna figura kolesarstva, katerega mnenje še vedno nekaj šteje. In zato je še toliko bolj zanimiva njegova izjava, da je bil Rogličev prestop zmaga za vse udeležene strani.

Johan Bruyneel | Avtor: Youtube Youtube

"Richard Plugge (vodja moštva Jumbo-Visma) ni pustil Rogliču oditi brez odškodnine. Bil bi slab poslovnež, če bi dopustil kaj takega. Plačilo treh milijonov je bilo vpleteno," je Bruyneel izjavil v Armstrongovem podcastu "The Move", v katerem pogosto gostuje. "Če dodate ta znesek k njegovi plači, smo že pri znesku, ki ga po navadi prinese kakšen izmed sponzorjev. Dobil je torej novo sponzorsko nakazilo v zameno za zelo izkušenega kolesarja. To je verjetno najboljši posel, kar jih Plugge kdaj opravil."

Bruyneel s to izjavo nikakor ni želel omadeževati Primoža ali njegov doprinos, a se mu ob vseh finančnih težavah, ki bi jih Jumbo-Visma po napovedanem umiku Jumba iz kolesarstva lahko imela, vendarle zdi, da je bila prodaja Primoža Rogliča najboljša možna rešitev za ekipo.

Belgijec omenja, da je Bora-Hansgrohe Jumbo-Vismi za Rogliča izplačala znesek treh milijonov evrov, če pa k temu dodamo še letno Primoževo plačo, je nizozemska ekipa s Primoževim odhodom dobila vsaj 5 milijonov evrov dodatnega maneverskega prostora.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipi tako niti ni bilo potrebno poseči po kontroverzni združitvi oziroma prevzemu Soudal-QuickStepove ekipe, temveč je bilo dovolj, da je v glavnega sponzorja povišala enega svojih dosedanjih manjših sponzorjev, Lease a Bike. Moštvo, ki se bo v novi sezoni imenovalo Visma-Lease a Bike, si je tako z Rogličevim odhodom zagotovilo mirno in stabilno prihodnost.

Prav tako sta velika zmagovalca omenjenega prestopa tudi Bora-Hansgrohe in Primož Roglič. Nemška ekipa je namreč v svoje vrste zvabila pravega kapitalca in serijskega zmagovalca, s katerim lahko napada zmago na vsaki dirki, na kateri se pojavi. Primož pa je s prestopom dobil ekipo, v kateri bo nesporni vodja in si bo lahko po lastnih željah oblikoval tekmovalni koledar.

Še najmanj se je kot zmagovalca omenjene menjave opevalo ravno Jumbo-Vismo, toda Bruyneel je prepričan: "Verjamem, da ko se bo Plugge v prihodnosti ozrl nazaj na minula dva meseca, da bo zelo zadovoljen," je zaključil eden najbolj kontroverznih mož svetovnega kolesarstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice