Šport > Košarka
14 ogledov

Britanci: Slovenija je naša priložnost

Britanci se bodo slovenskim košarkarjem zoperstavili v ponedeljek ob 18.15. Žurnal24 main
Prvi nasprotnik Slovenije na EP bo Velika Britanija. Varovanci Chrisa Fincha verjamejo, da lahko premagajo naše fante. Tik pred zdajci se je ekipi pridružil Pops Mensah-Bonsu.
 

Pošljite svoje fotografije!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki ste na Poljskem! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Košarkarji Velike Britanije so se v pripravah na EP pomerili tudi s Slovenijo. Na turnirju v Sevilli so zmagali s 63:56, to pa je bila tudi edina zmaga Britancev na pripravljalnih tekmah. V taboru britanske reprezentance so tako prepričani, da jim prav tekma s Slovenijo ponuja najlepšo priložnost za uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva. "Tekma proti slovenski izbrani vrsti bo za nas najpomembnejša. Verjamem, da jo lahko še enkrat premagamo, bomo pa igralci morali biti 110-odstotni. Ker bo to naša prva tekma na prvenstvu, bomo spočiti krenili v boj. Dvoboj v Španiji nam je zelo dvignil samozavest, dokazali smo, da se lahko kosamo tudi s tako kakovostnimi košarkarji, kot jih ima Slovenija," je povedal 22-letni Joel Freeland, ki bo v prihodnji sezoni nosil dres španske Malage.

 
 

Dvoboj v Španiji nam je zelo dvignil samozavest, dokazali smo, da se lahko kosamo tudi s tako kakovostnimi košarkarji, kot jih ima Slovenij.

Joel Freeland

 
Britanci so najmočnejši prav pod košem, kjer bo številne dvoboje s slovenskimi košarkarji imel tudi Freeland. Poleg njega so tu še Rob Archibald, Andy Betts in novi košarkar NBA ekipe Houston Rockets Pops Mensah-Bonsu. Ta je z britansko reprezentanco prvi trening opravil šele v sredo, ko so Britanci naposled poskrbeli za plačilo zavarovalnine. "Kaj jim bo Mensah-Bonsu prinesel, se bo pokazalo na igrišču. Gre za kakovostnega košarkarja, vendar verjamem, da ga bodo naši centri znali zaustaviti," je njegovo uvrstitev v britansko ekipo pokomentiral Boštjan Nachbar.

 

Britanci brez najboljšega

Zaradi poškodbe na EP za Veliko Britanijo ne nastopa Luol Deng. V Sudanu rojeni košarkar je eden ključnih igralcev Chicago Bullsov. Je ambasador londonskih olimpijskih iger 2012 in verjame, da lahko v Londonu posežejo zelo visoko.

Selektor Velike Britanije Chris Finch je dokončni seznam igralcev, ki bodo nastopili v Varšavi, objavil šele v soboto. Tudi on je prepričan, da je njegova ekipa najmočnejša prav pod košem: "Imamo dobro moštvo, predvsem pa potrebno širino na centerskih položajih. To bo naš adut. Zaenkrat je naš največji problem met. Zgrešimo preveč polaganj v raketi, tudi met z razdalje nam še ni stekel. Fantom govorim, da morajo biti potrpežljivi na parketu, saj nas lahko slabe odločitve na igrišču in slab met zelo hitro spravijo ob sodelovanje na tem prvenstvu." V slovenskem taboru so prepričani, da jih Britanci še enkrat ne morejo več presenetiti. Košarkarji so se v zadnjih dneh pripravljali tudi na cono, ki jo Britanci igrajo v obrambi, glavna naloga pa bo dobiti skok.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.