Šport > Košarka
314 ogledov

Divac, Bogdanović in Bjelica na pomoč Srbiji

Vlade Divac Profimedia
Športne legende združujejo moči v boju s koronavirusom.

Košarkarja Sacramento Kings Bogdan Bogdanović in Nemanja Bjelica sta se pridružila fundaciji Ane in Vlada Divca ter nakazala sredstva za pomoč bolnišnicam in zdravstvenemu osebju v času pandemije novega koronavirusa v rodni Srbiji, so sporočili iz fundacije nekdanjega košarkarskega zvezdnika in nekdanjega predsednika Olimpijskega komiteja Srbije.

Fundacija ni navedla višine zneskov, pojasnila je le, da je bila "znatna", poroča Tanjug.

Sedaj 52-letni Divac, leta 2010 je bil sprejet v mednarodni košarkarski hram slavnih, je glavni direktor ekipe Sacramenta in s svojimi humanitarnimi projekti pomaga otrokom v Srbiji in Afriki.

V svoji bogati zbirki lovorik ima med drugim dve srebrni olimpijski medalji (1988 in 1996), dve zlati medalji s svetovnih prvenstev (1990 in 2002) ter tri naslove evropskega prvaka (1989, 1991, 1995).

Večino kariere je kot center igral v severnoameriški ligi NBA za Los Angeles Lakers, Charlotte Hornets in Sacramento Kings ter je eden izmed le sedmih igralcev v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu, ki je v karieri presegel 13.000 točk, 9000 skokov, 3000 podaj in 1500 blokad. To so so zmogli še Kareem Abdul Jabbar, Tim Duncan, Shaquille O'Neal, Kevin Garnett, Pau Gasol in Hakeem Olajuwon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice