Šport > Košarka
6183 ogledov

Dončić prvi po 54 letih, vse komentiral tudi Nowitzki

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić še naprej navdušuje.

Luka Dončić je na gostovanju v Clevelandu, kjer ga je znova spodbujala množica slovenskih izseljencev, dosegel 29 točk, 14 skokov in 15 asistenc, s tem pa popravil kar nekaj zgodovinskih dosežkov v ligi NBA.

Dvajsetletni Slovenec, ki je na zadnji domači tekmi proti LA Lakers v svojo statistiko vpisal 31 točk, 13 skokov in 15 asistenc, je na zadnjih dveh tekmah tako zbral vsaj po 29 točk, 13 skokov in 15 asistenc, kar na zaporednih dvobojih ni pred njim uspelo še nobenemu košarkarju v ligi NBA.

Poleg tega je postal prvi igralec po letu 1965 in legendarnem Oscarju Robertsonu, ki je na dveh zaporednih tekmah zabeležil trojnega dvojčka z vsaj 25 točkami in 15 asistencami.

Dončić je postal tudi najmlajši košarkar s 'triple doublom', ki je vseboval 15 podaj, na dveh tekmah v nizu. Robertson je bil leta 1961 ob prvem takšnem podvigu star 22 let in 351 dni, Ljubljančan 20 let in 248 dni. Oba sta tudi edina košarkarja, ki sta na prvih šestih tekmah sezone zbrala tri trojne dvojčke z vsaj dvajsetimi doseženimi točkami.

Dončić je tudi šele drugi košarkar v zgodovine Dallas Mavericks, ki mu je uspelo na dveh zaporednih tekmah zabeležiti 15 asistenc. To je pred njim uspelo le Jasonu Kiddu, sicer drugemu po številu podaj v zgodovini lige NBA.

Predstave fenomenalnega Slovenca je pokomentiral tudi najboljši košarkar Dallasa vseh časov. "Mladi Luka pa ima res dober začetek sezone... Gremo, Dallas!" je čivknil Dirk Nowitzki, ki je bil še v minuli sezoni mentor Dončiću. Sloviti Nemec je od slednjega hitro sicer prejel tudi odgovor: "Kdo te je prisili, da si tvitnil? To nisi ti!"

Še eno lepo pohvalo je Dončić sprejel od Traeja Younga. Mladi zvezdnik Atlante, ki sta ga po koncu minule sezone dva od stotih NBA strokovnjakov postavila na prvo mesto v glasovanju za novinca leta, ostalih 98 je glasovalo za Dončića, je s tvitom pokazal, da se rivalstvo, ki vlada med oboževalci obeh košarkarjev, ni preneslo tudi na igralca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice