Šport > Košarka
22843 ogledov

Dončić verjame, da je Zemlja ploščata

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Ameriška javnost pobliže spoznava Luko Dončića.

Novopečeni član Dallas Maverics, ki je po birokratskem zapletu z Real Madridom v ponedeljek vendarle podpisal pogodbo z moštvom lige NBA, je bil tokrat sogovornik Avstralca Mitcha Creeka v prispevku Na avtobusu (angleško: On the Bus).

luka dončić Zakaj ne trenira? Šport Dončić dolžan 1,7 milijona evrov

Avstralski košarkar je Luki Dončiću zastavil nekaj resnih in manj resnih vprašanj. Devetnajstletnik se je najprej predstavil z avstralskim naglasom, nato je svojo igro opisal z naslovom priljubljenega košarkarskega filma in priznal, kaj bi odgovoril šestletniku, če bi ga ta vprašal, ali Božiček zares obstaja.

V nadaljevanju je razkril, kako bi poimenoval malega kenguruja (Đorđe), kateri je njegov najljubši film (Mamma Mia), najljubša nanizanka (Prijatelji) in najljubša igralka (Jennifer Aniston).

Ameriški javnosti je zaupal še, da bi se raje spoprijel z levom v džungli kot z morskim psom v vodi. Izkazalo se je tudi, da slovenski košarkar ne pozna angleške besede za prho (shower).

Luka Dončić Teliček Šport Dončić podpisal: Zdaj si želim samo igrati

Dončić je nato šel po sledeh kopice ameriških košarkarjev, ki menijo, da naš planet v resnici ploščat. Slovenec se je ob vprašanju o obliki modrega planeta pridružil zvezdnikom Kyriu Irvingu, Draymondu Greenu in Shaquillu O'Nealu, ki so v preteklosti javno podprli teorijo o ploščati Zemlji.

"Če Luka reče, da je Zemlja ploščata, potem je ploščata," se je glasil eden od odzivov na Twitterju.

Shaquille O'Neal Vse več jih je ... Šport Shaq ima dokaze, da je Zemlja ploščata

V Dallasu še neodločeni

Dončić je pred dnevi končno podpisal pogodbo z Dallasom. V prvi sezoni bo dobil 5,5 milijona dolarjev bruto. Po plačilu davka (ta je v Teksasu sicer nekaj nižji kot sicer v ZDA) in plačilu odškodnine Realu mu sicer od prve pogodbe ne bo veliko ostalo. V drugi sezoni mu pripada 6,4 milijona in v tretji 6,7 milijona dolarjev. 

Za zdaj uradno velja, da Dončić ne bo zaigral na tekmah poletne lige NBA v Las Vegasu, vendar trener Rick Carlisle ni povsem opustil možnosti, da bi ga z novimi soigralci poslal na parket. "Komaj čaka, da bo lahko igral. Treba bo počakati. Še vedno obstaja možnost, da zaigra na tekmi ali dveh," je ob podpisu pogodbe povedal trener teličkov.

Komentarjev 26
  • letalec 16:50 19.maj 2019.

    Luka ima res nekaj v rokah in nekaj v nogah, si pa siguren da ia nekaj v glavi?

  • kapibara1 09:58 12.julij 2018.

    Frizbi je tudi okrogel...

  • Fenix Ariel 09:09 12.julij 2018.

    To je dokaz, da športniki in ostali zabavljači so neumni imbicili. Tisti, ki pa jih spremljajo, častijo, malikujejo in še kaj, pa so prav tako eni navadni imbicili.

Sorodne novice