Šport > Košarka
11363 ogledov

Dončićev bivši zvezdniški soigralec z noro anekdoto: "Še danes obžalujem ..."

Luka Dončić in Jalen Brunson Profimedia
Zvezdnik ekipe New York Knicks ima prav posebno zgodbo, kako je prvič srečal Michaela Jordana.

Navijačem Dallas Mavericks in našega Luke Dončića se verjetno še kako kolca po Jalenu Brunsonu. Potem ko se po koncu minule sezone Mavs in Brunson niso uspeli dogovoriti glede podaljšanja pogodbe, je slednji podpisal za New York Knicks, kjer je letos naravno blestel.

Medtem ko so se Dallas Mavericks le leto zatem, ko so z Brunsonom kot drugim najboljšim igralcem ekipe dosegli konferenčni finale, letos ostali celo brez dodatnega turnirja za končnico, je Brunson svoje kratkohlačnike popeljal vse do konferenčnega polfinala, oziroma med osem najboljših ekip v ligi.

A čeprav je "JB" v končnici povprečno beležil kar 27,8 točk, 4,9 skokov in 5,6 asistenc na tekmo, so morali Knicks na koncu priznati premoč Miami Heat, ki se trenutno merijo v konferenčnem finalu z Boston Celtics. A čeprav se je Brunsonova sezona že zaključila, je bil nedavno ponovno deležen precejšnj medijske pozornosti, saj je na dan znova priplavala anekdota o njegovem prvem srečanju z Michaelom Jordanom, potem ko je za ameriške medije izjavil, da še danes razmišlja o tem, kakšno neumnost je storil.

Pri ESPN-u je bil namreč že leta 2020 narejen članek o tem, kako so določeni trenutni košarkarski zvezdniki v mladosti prvič spoznali svoje idole. In prav posebno mesto ima zgodba Jalena Brunsona o prvem srečanju z največjim vseh časov.

Bilo je marca 2003, ko je komaj 6-letni Jalen Brunson spremljal svojega očeta, takratnega košarkarja Chicago Bulls Ricka Brunsona, na tekmi proti Washington Wizards, pri katerih je svojo zadnjo sezono v ligi NBA igral Jordan.

Oče Rick je takrat mlademu Jalenu kupil dres vsake ekipe, proti kateri je igral. V Washingtonu je tako seveda svojemu sinu kupil dres Michaela Jordana, katerega je mali Jalen z veseljem nosil na tekmi, čeprav je njegov oče branil barve Chicaga.

Rick Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je bil navdušen nad novim dresom, mali Brunson očitno ni dobro vedel, kdo sploh je ta Michael Jordan, od kogar dres ima na sebi. In ko je legendarni Patrick Ewing, nekdanji soigralec Ricka Brunsona pri Knicks in takratni pomočnik trenerja pri Wizards, uspel mlademu Brunsonu pripraviti srečanje z Jordanom, je zvezdnik Washingtona nemudoma ponudil mlademu navijaču, da se mu podpiše na njegov dres.

Mladi Jalen pa je najboljšemu igralcu na svetu ponudil naravnost epski odgovor. Odvrnil mu je namreč, da si tega ne želi, saj bi mu s tem preprosto uničil dres. Saj če smo iskreni, kateri šestletnik pa bi bil vesel nekih čačk na svojem novem dresu?

Medtem ko so se drugi košarkarji Washingtona na glas smejali dečkovemu odgovoru, je Ewing po hodniku poklical Ricka ter mu povzel celotno zgodbo. Najbolj nezaustavljivega košarkarja svoje generacije, verjetno vseh časov, je ravnokar zaustavil prvošolec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice