Šport > Košarka
3774 ogledov

Legendarni Jordan prodaja klub, spet bo precej zaslužil

Michael Jordan in Luka Dončić. Reševalni pas/Twitter
Michael Jordan bo postal še bogatejši.

Za mnoge najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan bo znova povečal svoje premoženje. Sloviti novinar Adrian Wojnarowski je namreč objavil novico, da potekajo pogovori za prodajo franšize Charlotte Hornets, večinski lastnik te je prav nekdanji zvezdnik Chicago Bulls. Za nakup se zanimata dosedanji manjšinski lastnik Sršenov Gabe Plotkin in manjšinjski lastnik Atlante Hawks Rick Schnall. 

Jordan je leta 2006 kupil delež pri takratnih Charlotte Bobcats, štiri leta kasneje pa je postal večinski lastnik v poslu, ki je bil vreden 275 milijonov dolarjev. Zdaj naj bi zaslužil šestkrat toliko, saj je vrednost franšize trenutno ocenjena na 1,7 milijarde dolarjev. Gre sicer še vedno za eno najmanj vrednih franšiz v ligi NBA. Prejšnji mesec so bili na primer Phoenix Suns prodani za štiri milijarde.

Jordan, ki ima za sabo izjemno igralsko in poslovno kariero, se sicer kot lastnik Charlotte Hornets ni posebno izkazal. Od leta 2010, ko je postal večinski lastnik, se je njegova zasedba le trikrat uvrstila v končnico in v vseh treh primerih izpadla že v prvem krogu play-offa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice