Šport > Košarka
225 ogledov

Gogi kljub podaljškoma še čaka na tekmeca

Toronto, Boston Epa
Košarkarji Miamija še niso dobili tekmeca v finalu vzhodne konference.

Aktualni prvaki košarkarske lige NBA Toronto Raptors so po dveh podaljških 125:122 dobili šesto tekmo konferenčnega polfinala ter za preboj v finale vzhoda proti ekipi Boston Celtics izsilili odločilno sedmo tekmo. Ekipi sta v seriji na štiri zmage izenačeni 3:3. 

V košarkarskem karantenskem mehurčku v Disneyjevem športnem kompleksu pri Orlandu na Floridi se je ponoči po slovenskem času odvila prava drama, ki jo je odločil šele drugi podaljšek. V dresu Toronta sta se na šesti tekmi konferenčnega polfinala izkazala Kyle Lowry s 33 točkami in Norman Powell, ki je s klopi pomagal s 23 točkami.

Zmagovalec odločilnega obračuna med Bostonom in Torontom se bo pomerili z Miami Heat Gorana Dragića, ki je za preboj v finale vzhoda izločil najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je spremljal dvoboj morebitnih tekmecev in na twitterju predstav0 svojega nekdanjega soigralca pri Houston Rockets primerjal s filmskim junakom Mikom Lowreyem iz filmske franšize Podli fantje (Bad Boys), ki ga igra Will Smith.

"Borili smo se za vsako žogo, kot da bi bila naša zadnja, ter iskali prav vse načine, kako priti do zmage," je po 58 minutah trilerja povedal izčrpani Lowry. Odigral je 53 minut in pol. Edina kanadska ekipa v severnoameriški ligi se je po lanskem premiernem naslovu sicer letos prvič znašla v vlogi branilcev naslova.

Bostončani so se izkazali za zelo žilavega nasprotnika, ki še niso rekli svoje zadnje. V dresu Keltov je bil tokrat najbolj v ospredju Jaylen Brown, ki je vpisal 31 točk in 16 skokov. Jayson Tatum je imel na svojem računu 29 točk, 14 skokov in devet podaj, Marcus Smart je prišel do svojega drugega trojnega dvojčka s 23 točkami, 11 skoki in 10 podajami.

Clippers blizu finala na Zahodu

Košarkarji Los Angeles Clippers pa so v polfinalu zahoda povedli s 3:1 v zmagah, tokrat so Denver Nuggets premagali s 96:85. Igralce iz Los angelesa tako le še ena zmaga loči od  največjega uspeha kluba, saj se v celotni 50-letni zgodovini franšize, od takrat ko so najprej nosili ime Buffalo Braves ter se nato leta 1984 preselili v mesto angelov, še niso prebili v finale konference.

Clippers so odlično odprli dvoboj, prvo četrtino so dobili s 26:12. Denver je na začetku tretje četrtine sicer uspel izenačiti na 48:48, a nato znova popustil. Že pred zadnjo četrtino so tako košarkarji iz Kalifornije znova vodili z desetimi točkami naskoka, razlika pa se do konca tekme le enkrat spustila pod dvomestno številko. Dve minuti pred zadnjim piskom sirene je Jamal Murray zadel trojko za 83:92, a pravih možnosti za preobrat ni bilo.

"Samo osredotočili smo se, spoznali načrt igre, v prvih petih minutah dali vso svojo energijo in to se je tudi poznalo na igrišču," je po tekmi dejal Kawhi Leonard, ki je vpisal 30 točk in 11 skokov.

Nikola Jokić je bil s 26 točkami in 11 skoki v ospredju pri Denverju, ki se je znašel na robu izpada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice