Šport > Košarka
80 ogledov

Green: Ne o klubu, ampak o nočnem klubu

Green Olimpija Barcelona Boštjan Tacol
Ameriški košarkar Uniona Olimpije Danny Green je v enem od svojih ščebetov na Twitterju sprva dal vedeti, kako upa, da bo dobil dovoljenje, da gre. Kasneje je pojasnil, da je pravzaprav "govoril o nočnem klubu", ne o odhodu iz Uniona Olimpije.

"Razbili so nas za 30 točk, res smo delovali nebogljeni. Zares krasni zahvalni dnevi … Upam, da mi bo klub dal proste roke," je na socialnem omrežuju Twitter zapisal krilni košarkar in branilec Uniona Olimpije Danny Green po visokem porazu proti Barceloni na gostovanju (46:72). Kasneje je pojasnil, da je z odhodom imel v mislih "nočni klub", kar ni ravno čudovita referenca za profesionalca in še posebej ob trenutnih rezultatih. Američan je očitno pričakoval vsaj ponovitev ali približek dosežkov Ljubljančanov iz lanske sezone. Za zdaj pa kakšnega posebnega spoštovanja do kluba še ni pokazal.

Američan, ki je bil pripeljan kot ena najbolj zvenečih okrepitev, vsekakor nima slabe evroligaške statistike na šestih preizkušnjah (11,7 točke, 3,7 skoka, 2,2 podaji v dobrih 27 minutah), a je ta vsaj deloma zavajajoča. Številni se strinjajo, da bi moral pokazati več, saj njegovo igro zaznamujejo številni vzponi in padci. Proti Prokomu je tako s 23 točkami odigral svojo v strelskem smislu najboljšo tekmo s 23 točkami, zato pa je denimo proti Sieni iz igre metal 0:9, proti Galatsarayu zgrešil sedem od osmih trojk, tudi obramba pa za zdaj ni konstanten element 24-letnika, kar je bilo vidno denimo v Kazanu. Presodite, kako velik sokrivec je za dozdajšnje Olimpijine rezultate v Evroligi. Ljubljančani so sicer pričakovali več, a je takšno stanje bolj ali manj enako realnosti.

Morda pa so Greena k takšnemu razmišljanju pripeljale tudi zamude z izplačili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.