Šport > Košarka
5818 ogledov

Jokić razbesnel ZDA, slovenski as izbral napis na dresu

nikola jokić luka dončić Reševalni pas/Twitter
Nikola Jokić je sprejel odločitev , ki je razjezila mnoge Američane.

Ameriški športni novinar Harrison Wind se je uspel dokopati do informacije, kaj bodo imeli posamezni košarkarji NBA ekipe Denver Nuggets napisano na svojem dresu namesto priimka tekom nadaljavenja sezone v Orlandu.

NBA liga je namreč košarkarjem ponudila, da v znak borbe za enakopravnost namesto svojega priimka na dres natisnejo slogane, kot so "Black Lives Matter", "Say Their Names", "I Can't Breathe", "Justice", "Peace", "Freedom"...

Slovenski košarkarski as Vlatko Čančar naj bi se po Windovem poročanju odločil za napis "Equality", oziroma "Enakost".

Vlatko Čančar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zanimiva pa je odločitev najboljšega igralca ekipe ter enega največjih zvezdnikov lige, Nikole Jokića, ki se je odločil, da na dresu obdrži svoj priimek ter ga ne zamenja za sporočilo socialne enakopravnosti in pravičnosti.

Po srbskem centru se je tako že vsul plaz kritik številnih "pravičnikov", ki po eni strani zagovarjajo svobodo izražanja in prepričanj, po drugi strani pa so se spravili na Jokića, ker se ni podredil njihovemu mišljenju.

Jokić je tako še drugi košarkarski superzvezdnik po LeBronu Jamesu, ki je zavrnil možnost nošenja katerega izmed ponujenih sloganov.

Komentarjev 2
  • silvo82 14:32 14.julij 2020.

    So tudi druge vrste rasisti

  • blayo 13:54 14.julij 2020.

    Pravilno!

Sorodne novice