Šport > Košarka
6 ogledov

Kje bo nadaljeval Milič?

Marko Milič in Aleksandar Džikić Đikić Union Olimpija novinarska konferenca Saša Despot
Zdaj že nekdanji kapetan Uniona Olimpije Marko Milič ne bo dolgo čakal na ponudbe možnih novih delodajalcev. Vest o njegovem odhodu iz Tivolija bo hitro obkrožila Evropo.
 

Preberite še

Milič zapustil Olimpijo!
Odmevi po odhodu Miliča
Video: mojstrovine Miliča

Možnosti za Milkotov prestop v kakšnega od evroligašev je zelo malo. Pred pričetkom drugega dela (prihodnjo sredo) bi teoretično sicer lahko okrepil vsako od šestnajstih ekip, a se to najbrž ne bo zgodilo. Najboljša evropska moštva imajo vsa igralna mesta dobro pokrita. Milič bi imel več možnosti za prestop v kakšno od ekip, ki bodo na svojih pet minut prežale iz ozadja. Te so Milano , Prokom , Alba , Partizan , Fenerbahče in Cibona . "Ne, Marko Milič ni v naših načrtih." Približno tako so se v torek glasili odgovori predstavnikov za stike z javnostmi v omenjenih klubih. Milič bi sicer brez težav v igro vstopal kot joker s klopi, vprašanje pa je, koliko ekip si ga lahko finančno privošči.

Kam ga bo pot vodila zdaj? © Saša Despot

 
Liga NLB odpade. Prestopni rok v jadranskem tekmovanju je mimo, nobena od ekip pa Miliča ne bo pripeljala samo za igranje v domačem prvenstvu. Več možnosti je, da bo Milko kariero nadaljeval v kakšnem klubu iz evropskega drugorazrednega tekmovanja (Eurocup). Ta se bo z drugim delom nadaljevala prihodnji torek, v igri pa je še šestnajst ekip: Maroussi , Himki , Dinamo Moskva , Panellinios , Unics , Turk Telekom , Zadar , Benetton , Azovmaš , Pamesa , Crvena zvezda , Hemofarm , Spirou , Bilbao , Lietuvos , Artland . Zadar, Zvezda in Hemofarm zaradi prej omenjenega končanega prestopnega roka v ligi NLB odpadejo. Po naših informacijah je največ možnosti, da bo Milič v nadaljevanju sezone zaigral v Italiji, Španiji ali Rusiji. Pravi naval prvoligaških klubov naj bi se začel v sredo, ko bodo izvedeli za igralčevo slovo od Olimpije. Ni pa izključena niti možnost, da si do konca sezone privošči aktiven odmor, v katerem bo prišel nazaj v pravo formo in znova zaigral šele jeseni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.