Šport > Košarka
664 ogledov

Latvijski NBA-jevec priveden na policijo

Rodions Kurucs Profimedia
Težave za latvijskega košarkarja.

Policija je privedla mladega latvijskega košarkarja Rodionsa Kurucsa, ki je v minuli sezoni kot novinec zelo uspešno igral za ekipo Brooklyn Nets. Enaindvajsetletnik je obtožen, da je v svojem stanovanju v New Yorku napadel takratno dekle.

Po pisanju New York Daily News se je par sprl, Kurucs pa je zgrabil nož in dekletu grozil, da jo bo ubil. Nato je skočil proti njej in jo začel daviti, kasneje pa jo je odvlekel do postelje ter ji poškodoval rebra, jo dvakrat oklofutal in ugriznil v ustnico. Do napada naj bi prišlo konec junija, dva meseca kasneje pa je zdaj že bivša Kurucsova partnerka nasilno dejanje tudi prijavila.

Kurucs je bil na policiji zaslišan v torek, kmalu pa je bil izpuščen s prepovedjo približevanja nekdanjemu dekletu. Na sodišču se mora pojaviti 21. oktobra, dva dni pred prvo tekmo Mrežic v novi sezoni. 

Latvijec, ki v višino meri 206 centimetrov, je bil sicer na lanskem naboru izbran kot 40, v NBA je prišel iz Barcelone. V rookie sezoni je odigral 63 tekem s povprečjem 8,9 točke in 3,9 skoka.

Podobne težave ima tudi preostali Latvijec v ligi NBA. Nad soigralcem Luke Dončića pri Dallasu Kristapsom Porzingisom še vedno leži obtožba o posilstvu, ki ga naj bi zagrešil kot član ekipe New York Knicks. Njegova domnevna žrtev je sicer izjavila, da se je pokesal svojega dejanja, se opravičil in njenemu bratu ponudil celo plačilo šolnine. Prav zaradi razmišljanja o dani ponudbi naj bi dolgo odlagala prijavo posilstva.

Kristaps Porzingis Zvezdnik Šport To Dallasu ne bo všeč: Porzingis po pretepu z razbito glavo Dallas Mavericks "Brez komentarja" Šport Hude obtožbe na račun Dončićevega zvezdniškega soigralca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice