Šport > Košarka
1168 ogledov

Legendarna znamka s poklonom legendarnemu klubu iz bivše Jugoslavije

Adidas Jugoplastika Reševalni pas/Twitter
Nekateri klubi so zaradi svoje slavne preteklosti postali simbol generacije. Eden takšnih domuje v Splitu.

Svetovno znani proizvajalec športne opreme Adidas je v trgovine lansiral prav poseben model. Z njim se je poklonil "dominanci in tradiciji, ki jo v evropski košarki predstavlja Balkan," so zapisali pri slovitem nemškem podjetju.

luka dončić Želja je velika Šport Dončić kmalu spet v slovenskem dresu? KZS odgovarja

In obutev je posvečena klubu iz dalmatinske metropole. Današnji KK Split letos nastopa med regionalno elito, v preteklosti pa je dosegal precej večje uspehe.

Med letoma 1967 in 1990 se je klub imenoval Jugoplastika. To je bilo ime sponzorja oziroma podjetja, ki je na letni ravni izdelalo kar 4,5 milijona Adidasovih športnih torb.

Kolektiv je v letih 1989, 1990 in 1991 (takrat že pod imenom Pop 84) osvojil evropski naslov, šestkrat je bil jugoslovanski prvak in petkrat pokalni prvak. Za vse to je bil s strani Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) razglašen za najboljšo evropsko ekipo 20. stoletja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BSTN Store (@bstnstore)

Adidas se je moštvu in obenem svojemu nekdanjemu poslovnemu partnerju poklonil z modelom, ki ima prepoznavne rumene odtenke v barvah slovitega kluba, napis Jugoplastika pa krasi predel pod gležnjem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice