Šport > Košarka
2933 ogledov

Legendarni NBA trener o štirih točkah za en met

gregg popovich Epa
Legendarni trener ekipe San Antonio Spurs, Gregg Popovich, je znova izrazil svoj prezir do meta za tri točke. Po njegovem mnenju liga vse bolj sloni zgolj na tem elementu.

Aktualni selektor ameriške košarskarske reprezentance ter alfa in omega kluba San Antonio Spurs, Gregg Popovich, je Garyju Washburnu v intervjuju za Boston Globe ponovno potarnal nad metom za tri točke, ki po njegovem mnenju NBA ligo pretvarja v pravi cirkus:

"Kot sem že povedal v preteklosti, si želim, da bo vse skupaj postalo še večji cirkus in bomo dobili akcijo za 4 točke. Potem bi se šele lahko vsi zabavali."

Legendarni "Pop" je sicer že večkrat uradno izjavil, da je met za tri točke igro naredil nezanimivo: "Ni več prave košarke, nobene lepote ni v njej. Vse skupaj je precej dolgočasno."

Njegovi komentarji na to temo so še izrazito pogosti v zadnjem času, ko je na sceni čedalje več košarkašev, ki se zanašajo zgolj na svoj met od daleč.

V igri dandanes kraljujeta Stephen Curry in James Harden, ki sta znana po izjemnem metu za tri točke in sta velika vzornika prihajajoči generaciji NBA igralcev. Poleg tega so se branilcem pri metu za tri točke pridružili tudi višji igralci, kar popolnoma nasprotuje Popovi košarkarski filozofiji.

Raptors Clippers NBA Šport Rakete vzletele, jubilej za Popovicha

Še nedolgo nazaj se je zdelo, da je edini višji košarkar, ki lahko konstantno dobro meče za tri točke, soigralec Luke Dončića pri Dallasu, Dirk Nowitzki, zdaj pa so se na sceni pojavili igralci tipa Joel Embiid, Karl-Anthony Towns in Nikola Jokić. Še celo igralec stare šole Pau Gasol je v zadnjem času na svoj seznam orožij dodal met izza črte 6.75.

luka dončić Video Šport Tako je Dončića pričakal sloviti "Pop"

Kljub svojemu nasprotovanju današnjemu načinu igre pa je Popovich priznal, da je met za tri točke nekaj, kar mora vsaka ekipa imeti v svoji lasti, če hoče uspeti. 

 Gregg Popovich Šport Takšno napitnino je pustil legendarni trener Gregg Popovich NBA Šport Popovich na večni lestvici dohitel Sloana

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice