Šport > Košarka
4167 ogledov

Messi odgovoril Nadalu: "Ostal sem brez besed"

Lionel Messi Profimedia
Argentinski nogometaš je bil ganjen nad gesto svojega tekmeca v pričakovanju izbora za najboljšega športnika leta 2022.

Lionel Messi je zavoljo številnih uspehov v preteklem koledarskem letu bržkone glavni favorit za osvojitev najprestižnejše športne nagrad laureus.

Legendarni nogometni napadalec je s Paris Saint-Germainom osvojil naslov državnega prvaka v Ligue 1, nato pa odigral ključno vlogo ob zmagi argentinske reprezentance na SP v Katarju, kjer je bil izbran tudi za najboljšega igralca turnirja.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Ne seznamu letošnjih nominirancev so poleg Messija še svetovni prvak formule 1 Max Verstappen, svetovni prvak v skoku s palico Armand Duplantis, svetovni podprvak s francosko izbrano vrsto Kylian Mbappe, branilec naslova v ligi NBA z Golden State Warriors Steph Curry in pa eden najboljših tenisačev pretekle sezone Rafael Nadal.

Novak Đoković Saniral poškodbo Šport Đoković želi izzvati Nadala v Parizu

Slednji se je po objavi seznama zahvalil za nominacijo, nato pa izrazil svojo podporo argentinskemu nogometašu. "V čast mi je, da sem ponovno nominiran za športnika leta, toda letos... dajmo, Messi, zaslužiš si to!" je zapisal 36-letnik, lani zmagovalec turnirjev za OP Avstralije in OP Francije.

Messija je nesebična gesta španskega tenisača presunila. "Ko to slišim iz ust tako imenitnega športnika, kot si ti, ostanem brez besed. Najlepša hvala, Rafa Nadal! Tudi ti si zaslužiš priznanje za način, kako tekmuješ. Ti si zmagovalec, še vedno pa imava kar nekaj konkurence. Vsi nominiranci si letos zaslužijo nagrado," je sporočil Argentinec.

Messi je bil v preteklosti že prejemnik športnega lauresa, in sicer si ga je na podelitvi pred tremi leti delil z dirkačem Lewisom Hamiltonom za športne dosežke v letu 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice