Šport > Košarka
1137 ogledov

Na ta debi v ligi NBA se že nekaj časa nestrpno čaka

zion williamson Epa
Se bo le zgodilo?

Zion Williamson, prvi izbor lanskega drafta v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi, naj bi se naslednji teden vrnil na igrišča in v ligi NBA debitiral za svoje New Orleans Pelicans, je dejal izvršni podpredsednik njegovega kluba David Griffin.

Devetnajstletni košarkar zaradi poškodbe kolena ni igral vse od 13. oktobra, ko se poškodoval na pripravljalni tekmi proti San Antoniu, prav Spurs pa naj bi bili tista ekipa, proti kateri bo naslednjo sredo igral ob svoji težko pričakovani vrnitvi.

"Zion je danes treniral, a trening ni bil močne intenzitete. Ali je pripravljen, bosta pokazala naslednja, močnejša treninga. Lahko pa rečem, da poteka program njegove rehabilitacije po operaciji meniskusa odlično, vse gre v pravi smeri, mislim, da prihaja čas, ko bomo rekli, da je pripravljen za igro," je vrnitev Williamsona napovedal Griffin.

Novinec je pred sezono za Pelikane odigral štiri pripravljalne tekme, na njih je povprečno dosegel 23,3 točke in 6,5 skoka, iz igre pa je metal kar 71,4 odstotno.

Ameriški košarkarski poznavalci že iz obdobja njegovega igranja na univerzi Duke Williamsonu napovedujejo blestečo kariero v ligi NBA. Zaradi izjemnih fizičnih lastnosti in zmagovalne miselnosti so zanj napovedovali, da bo že v prvi sezoni postal eden vodilnih igralcev v ligi NBA, a je ta pričakovanja vsaj za zdaj ustavila poškodba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice