Šport > Košarka
627 ogledov

Odlična novica za slovenske državne prvake

Cedevita Olimpija : Koper Primorska Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Koper Primorska je le prejela tekmovalno licenco.

Košarkarji Kopra Primorske, ki so po odpovedi lige Nova KBM zaradi pandemije novega koronavirusa še vedno aktualni slovenski prvaki, letos februarja pa so postali tudi prvaki pokala Spar, so prejeli tekmovalno licenco za novo sezono. Ta se bo s superpokalom med Koprom Primorsko in Cedevito Olimpijo začela 17. septembra.

Koper Primorska v prvem delu licenciranja ni dobila dovoljenja za nastopanje v naslednji sezoni, saj ni izkazala izpolnitve nekaterih obveznih finančnih kriterijev. Licenco je dobila šele na podlagi dodatnih dokazil, ki jih je v predpisanem roku vložila na pritožbeni senat za licenciranje KZS.

Začetek 1. SKL je predviden za 3. oktobra, ženske, drugoligaši in tretjeligaši naj bi na parket stopili 26. septembra. Prvenstvo v 4. SKL naj bi se začelo 17. oktobra. 29. septembra je predviden uvodni krog pokala Spar, članice pa prve pokalne tekme čakajo 18. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice