Šport > Košarka
855 ogledov

Olimpija tekmecem ukradla pomembnega igralca

Jackie Carmichael Jaka Blažič Reševalni pas/Twitter
V novi sezoni bo ljubljanska zasedba bogatejša za izkušenega Američana.

V novi sezoni bo za ljubljansko Cedevito Olimpijo igral 31-letni ameriški košarkar Jackie Carmichael, ki je nazadnje nastopal za tekmeca ljubljanskega moštva v ligi ABA Igokeo, so sporočili iz kluba.

Carmichael je v prejšnji sezoni sezoni branil barve Igokee in bil eden od nosilcev moštva iz Laktašev, v novi sezoni pa bo igral za ljubljansko zasedbo.

Jaka Blažič Evropski pokal Šport Znani tekmeci Cedevite Olimpije

V dosedanji karieri je 206 centimetrov visoki Carmichael igral za Bilbao, ekipo Iowa Energy v ameriški razvojni ligi, Maccabi Rishon, Banvit, Maccabi Ashdod, Usak, Avtodor, Al Riyadi in Unics Kazan, Tork Konyaspor, Bourg ter nazadnje za Igokeo. Za to ekipo, ki je z njegovo pomočjo pripla do polfinala lige ABA, je v povprečju dosegal 8,4 točke, 3,8 skoke, 1,6 asistence na tekmo.

"Lahko smo izredno zadovoljni, da se nam je to poletje pridružil Jackie Carmichael. Za njim je odlična sezona v Igokei, na mizi je imel številne ponudbe, na koncu pa se je zaradi visokih ciljev, ki jih imamo v evropskem pokalu in ligi ABA, odločil, da bo postal košarkar Cedevite Olimpije," je novo okrepitev na spletni strani predstavil športni direktor kluba Sani Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice