Šport > Košarka
3132 ogledov

Rusija brez milosti, olimpijski prvakinji zavrnili pritožbo

Brittney Griner Profimedia
Sodišče zavrnilo prošnjo Grinerjeve.

Sodišče moskovske regije je potrdilo sodbo ameriški košarkarici Brittney Griner, ki je bila v Rusiji zaradi tihotapljenja mamil obsojena na devet let zapora, je poročala ruska agencija TASS.

"Sodba moskovskega mestnega sodišča v Himkiju v zvezi z Brittney Griner se spremeni le tako, da se upošteva čas, preživet v enoti za preiskovalni pripor. Preostali del sodbe ostane nespremenjen. Pritožbo obrambe so zavrnili," je sporočil novinar agencije.

Košarkarico so spoznali za krivo neupravičenega pridobivanja, posedovanja ali prevoza mamil in tihotapljenja večje količine mamil. Aretirali so jo na moskovskem letališču Šeremetjevo zaradi suma poskusa tihotapljenja mamil v Rusijo. Igralka je priznala krivdo, vendar je dejala, da je hašiševo olje dala v svojo prtljago, ko je pakirala v naglici in ni imela namena tihotapiti.

Pred obravnavo je izrazila upanje, da ji bo sodišče zmanjšalo kazen. "Res upam, da bo sodišče zmanjšalo to kazen, ker je zelo, zelo stresna in zelo travmatična," je dejala Grinerjeva, ki je z ameriško reprezentanco zmagala na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Turčiji, na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru, na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Španiji in na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu. Pred aretacijo je igrala za rusko ekipo UMMC Jekaterinburg.

Brittney Griner | Avtor: Profimedia Profimedia

Edina možnost, da v ruskem zaporu ne preživi visoke zaporne kazni, je zdaj morebiten dogovor med ZDA in Rusijo o izmenjavi ujetnikov, ki naj bi potekal. Ameriška administracija si prizadeva za njeno in izpustitev še enega ameriškega državljana Paula Whelana, ki je bil v Rusiji obsojen vohunjenja.

Komentarjev 6
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 20:15 25.oktober 2022.

    To je sodba z vodko zastrupljene Rusije , res žalostno.

  • Kmodri 20:06 25.oktober 2022.

    To je dejanje iz maščevanja! Lahko bi ji dali pogojno kazen!

  • luccifer 19:49 25.oktober 2022.

    Dragi Rusi, premala kazen je to, tej prepodajalki mamil, ki je hotela unicevat vase otroke bi morali dodati se vsaj nekaj deset let zraven. Slava Rusiji.

Sorodne novice