Šport > Košarka
284 ogledov

Steph Curry čaral do 45 točk

Steph Curry Profimedia
Odlična predstava Stepha, izjemni tudi košarkarji Miamija.

Košarkarji Dallasa so na gostovanju pri Atlanti visoko izgubili s 87:113, prvi strelec franšize iz Teksasa je bil sicer ob skromnem metu iz igre Luka Dončić. Zbral je 18 točk, 11 skokov in 7 asistenc.

Mavericks niso ujeli najboljšega večera pri metu iz igre (33,3 %), odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo po vodstvu 51:44 ob polčasu domači košarkarji dobili kar za 15 točk in razrešili vse dvome o zmagovalcu na prvi od dveh medsebojnih tekem v tej sezoni.

Pri gostih je bil poleg slovenskega asa, ki je bil tudi najboljši skakalec in podajalec Dallasa, strelsko še najbolj prepričljiv Jalen Brunson s 17 točkami, 14 jih je dodal Tim Hardaway mlajši. Pri domačih je šest igralcev preseglo dvomestno število točk, izstopala pa sta Cam Reddish z 20., ter Trae Young, ki je 19 točkam dodal še 14 podaj. Hawks so iz igre metali 48-odstotno.

Luka Dončić NBA Šport Če prva tekma kaže na novi Dallas ... Luka igral povsem drugače

Golden State Warriors so na krilih Stephena Curryja (45 točk, 10 skokov) ugnali Los Angeles Clippers s 115:113. Ob razpoloženem Curryju je pri bojevnikih 17 točk dosegel Andrew Wiggins. Pri poražencih se je ob odsotnosti za to sezono tako rekoč odpisanega Kawhija Leonarda z 29 točkami, 11 skoki in šestimi podajami izkazal Paul George, Eric Bledsoe pa je dodal 22 točk.

Nenadejano visok poraz pa so doživeli prvaki Milwaukee Bucks. S kar 137:95 so bili boljši Miami Heat. Že po prvi četrtini so košarkarji Miamija vodili za 23 točk, do polovice obračuna je prednost narasla na + 29. V nadaljevanju je vročica le še nadzorovala dogajanje na parketu in zanesljivo prišla do zmage. Trije košarkarji domačega moštva so presegli mejo 20 točk. Največ, 27, jih je prispeval Tyler Herro, 21 jih je dodal Jimmy Butler, 20 pa Bam Adebayo (13 skokov).

Bam Adebayo | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri gostih je v slabih 23 minutah na parketu Giannis Antetokounmpo zbrall 15 točk in deset skokov.

Vročica je tako uspešno začela pot brez slovenskega veterana Gorana Dragića, Slednjega je po sedmih sezonah pred letošnjim tekmovalnim obdobjem poslala v Toronto. Prav Dragić pa bo s Toronto Raptors naslednji tekmec Dallasa, ekipi se bosta srečali v noči s sobote na nedeljo ob 1.30 po slovenskem času.

Še pred tem bo petintridesetletni Ljubljančan gostoval pri Boston Celtics v noči na soboto. Denver Nuggets Vlatka Čančarja bodo prav tako v soboto, ob 3. uri po slovenskem času, gostili San Antonio Spurs.

Komentarjev 1
  • David_Boyle 16:22 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice