Šport > Košarka
6691 ogledov

Tako so ob naslovu pri Realu počastili hudo poškodovanega Slovenca

Anthony Randolph Reševalni pas/Twitter
Košarkarji madridskega Reala so postali novi prvaki Španije ter se spomnili tudi na hudo poškodovanega košarkarja s slovenskim potnim listom.

Košarkarji madridskega Reala so prvaki Španije v sezoni 2021/22. Slovito moštvo iz Madrida je na nedeljski četrti tekmi finalne serije premagalo Barcelono z 81:74, po tretji zmagi pa osvojilo 36. naslov španskega prvaka.

Na četrti tekmi je pri Madridčanih blestel 221 cm visoki orjak z Zelenortskih otokov Edy Tavares, ki je dosegel 25 točk in pobral 13 žog pod obema obročema.

Pablo Laso Dončićev trener Šport Pred dvema tednoma doživel infarkt, zdaj... Vesel tudi Luka

Člana Reala sta tudi v Sloveniji izjemno priljubleni Američan z našim potnim potnim listom Anthony Randolph, ki si je poškodoval koleno na prvi finalni tekmi, ter Urban Klavžar.

Prav na priljubljenega "Tončka" pa so se po tekmi spomnili pri Realu, saj niso pozabili, kako pomemben člen je bil tekom sezone ter koliko je dal klubu v zadnjih šestih letih, odkar je član Reala.

Na obroč enega izmed košev so tako po tekmi njegovi soigralci obesili Američanov dres ter mu s tem dali vedeti, da je izjemno pomemben del njihove ekipe, tudi ko ni fizično prisoten.

Prav tako so košarkarji Reala pred začetkom tekem finalne serije nosili majice s sporočili podpore za svoje poškodovanega centra.

Nesrečni ameriški Slovenec, ki je bile leta 2017 eden izmed ključnih členov slovenske reprezentance pri zgodovinskem naslovu evropskih prvakov, si je namreč na prvi finalni tekmi po vsega petih minutah na parketu grozljivo poškodoval koleno. Diagnosticirali so mu popolnoma pretrgane sprednje križne vezi.

To sicer ni prva hujša poškodba Randolpha, ki si je že decembra 2020 na evroligaški tekmi strgal Ahilovo tetivo, zaradi poškodbe pa celo leto ni stopil na košarkarska igrišča.

Anthony Randolph Ni za občutljive! Šport Grozljiva poškodba ljubljenca slovenske nacije Luka Dončić Najhuje je mimo Šport Luka si lahko oddahne, iz Španije prihajajo odlične novice

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice