Šport > Košarka
244 ogledov

Sodišče prisodilo visoko odškodnino vdovi Kobeja Bryanta

Kobe Bryant Epa
Vanessa Bryant je na sodišču dokazala, da so bile fotografije njenega pokojnega moža na neprimeren način posredovane javnosti.

Vdova košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki se je januarja 2020 smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči, bo prejela visoko odškodnino zaradi fotografij objavljenih s kraja dogodka, poročajo ameriški mediji. Sodišče v Los Angelesu ji je prisodilo kar 16 milijonov dolarjev.

Sodišče v Los Angelesu je odločilo, da so bile slike s kraja nesreče, ki kažejo dele trupel, na neprimeren način posredovane javnosti, piše New York Times.

Vanessa Bryant | Avtor: Epa Epa

V helikopterski nesreči se je ob takrat 41-letni nekdanji košarkar moštva Los Angeles Lakers v bližini Los Angelesa ponesrečil skupaj s svojo 13-letno hčerko Gianno in še sedmimi sopotniki. Skupaj so bili na poti na dekliško košarkarsko tekmo.

S kraja nesreče so v javnost prišle slike. Te so na kraju dogodka posneli pripadniki policijskih in gasilskih enot. Kasneje so te slike kazali v javnosti in košarkarjeva vdova Vanessa se je odločila za tožbo.

Skupaj z Vanesso Bryant je tožbo vložil še eden od svojcev ponesrečencev, ki mu je sodišče prav tako prisodilo odškodnino v milijonskem znesku. Ostali svojci so vložili ločene tožbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice