Šport > Moto športi
3707 ogledov

Marquez ne namerava poslušati zdravnika

alex marquez Epa
Španski mediji: Marquez razmišlja že o nedeljski dirki v Jerezu.

Španski motociklist Marc Marquez po operaciji nadlahtnice že razmišlja o hitrem povratku na stezo za prihajajočo dirko za VN Andaluzije v Jerezu prihajajočo nedeljo, poročajo španski mediji. Osemkratni svetovni prvak, šestkrat med elito motociklizma, je grdo padel v nedeljo, v torek pa je bil še na kirurški mizi.

Številni mediji v Španiji in Italiji se opirajo na prve besede Marqueza in njegovih zdravnikov, ko je zapustil bolnišnico Dexeus v Barceloni. Takrat je vprašal Xavierja Mira, ki je načrtoval operativni poseg, če bo lahko nastopil v Jerezu prihajajoči konec tedna, ta pa mu je odgovoril, da bi se z veliko sreče lahko izšlo.

Hkrati pa je Mir svetoval Marquezu in moštvu, naj ne pretiravajo in se raje posvetijo 100-odstotnemu okrevanju pred VN Češke, ki bo 9. avgusta v Brnu. Je pa po poročanju španskega Mundo Deportiva dirkač Honde že začel z rehabilitacijo in obremenjevanjem roke v želji, da bi lahko nastopil v Jerezu.

Po navedbah zdravniškega osebja iz Barcelone za Mundo Deportivo so Marquezu že odstranili trše povoje in ga nadomestili z mehkejšimi, 27-letnik iz Cervere pa je že začel delati sklece z delno obremenitvijo operirane desne roke, v kateri ima titansko ploščico.

marc marquez | Avtor: Print Screen Print Screen

Končno odločitev naj bi po navedbah strokovnjakov šestkratni prvak razreda motoGP skupaj z moštvom in zdravniki sprejel v soboto pred kvalifikacijami, kar je zadnji rok za nastop na nedeljski dirki. Na njej pa želi omejiti škodo in morebiti osvojiti nekaj točk v boju za naslov svetovnega prvaka. Moštvo Repsol Honde še ni komentiralo Marquezove namere po dirkanju v Jerezu.

Marqueza opogumlja tudi dejstvo, da je leta 2013 Jorge Lorenzo po padcu na četrtkovih testiranjih v nizozemskem Assnu padel in si zlomil ključnico. Po operativnem posegu pa se je v petek vrnil na dirkališče, v soboto dobil dovoljenje za nastop od zdravnikov, v nedeljo pa je na dirki sicer v solzah in hudi bolečini dosegel peto mesto.

Prosti treningi za VN Andaluzije v Jerezu se bodo začeli v petek, v soboto so na sporedu kvalifikacije, nedeljska dirka pa se bo začela ob 14. uri.

Komentarjev 2
  • munja 11:59 23.julij 2020.

    Tale nima vse poštimano v glavi.

  • gregor51 20:57 22.julij 2020.

    aahahahah kreten..naj fukne pa si razfuka še drugo roko

Sorodne novice