Šport
637 ogledov

Na dirko po Sloveniji prihaja zveneče ime

Pascal Ackermann Epa
Nemški prvak je dobil že dve etapi na letošnjem Giru.

Prireditelji kolesarske dirke po Sloveniji so sporočili, da bo letos na slovenskih cestah dirkal nemški prvak Pascal Ackermann, član nemške ekipe Bora-Hansgrohe, ki je v zadnjih dneh zabeležil dve etapni zmagi na dirki po Italiji.

primož roglič O Rogliču Šport "Če bi vozil za Astano ali Katjušo, bi se o predstavah pogovarjali drugače"

Nemec trenutno dirka na italijanskem Giru in je z dvema etapnima zmagana in dvema tretjima mestoma drugi v razvrstitvi po točkah za najboljšega sprinterja. V zaključku 10. etape je grdo padel in mnogi so se spraševali, ali bo včeraj sploh startal. Ne le da je startal, celo boril se je za etapno zmago in dosegel tretje mesto.

Letos je dosegel pet zmag in je po številu zmag šesti kolesar na lestvici na kateri vodi Primož Roglič z devetimi zmagami.

kolesarstvo giro d'italia Doping Šport Mednarodna kolesarska zveza preiskuje še enega Slovenca

Na dirki po Sloveniji zagotovo ne bo nastopil prvi zvezdnik ekipe Bore Slovak Peter Sagan, ki se bo na julijsko dirko po Franciji pripravljal na preizkušnji po Švici, ki bo potekala istočasno kot slovenska pentlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice