Šport
4606 ogledov

Bivši slovenski selektor šokiran: "Igralci so mi šele razkrili, da sem zamenjan"

Slobodan Kovač Profimedia
Nekdanji slovenski odbojkarski selektor Slobodan Kovač ni več trener srbske reprezentance.

Odbojkarsko javnost je presenetila novica, da legendarni Slobodan Kovač zapušča mesto selektorja srbske odbojkarske reprezentance.

Še več, novica je presenetila tudi samega Kovača, saj je zdaj že bivši srbski selektor razkril, da je novico o odpovedi izvedel od svojega igralca Marka Podraščanina, medtem ko mu nihče iz zveze ni niti z besedico namignil na kaj takega.

"Neformalno sem imel pred kakšnim mesecem razgovor s predsedniko zveze Zoranom Gajičem. Zaključila sva, da četrto mesto na EP ni rezultat, kakršnega smo pričakovali ter da bi lahko bilo bolje. Ne vem, če je morda takrat pričakoval, da bom odstopil. Razumem odločitev, toda narobe je, da me ni nihče poklical ter sem šele od Podraščanina izvedel, da nisem več selektor," je v pogovoru za Sportski Žurnal pojasnil Kovač.

"Pred dvema letoma svo ustvarili odlične rezultate. Bilo je vzponov in padcev, tako da mora vsak prevzeti odgovornost. To niti nista bili dve celi leti dela, saj je bilo prejšnje leto problematično zaradi koronavirusa. Tudi takrat nisem jaz klical zveze ter se nudil za selektorja, temveč so oni klicali mene. Seveda imam grenak priokus v ustih, toda vsak nadaljuje dalje po svoji poti. Poizkušal se bom uveljaviti kje drugje. Od prvega dne dalje mi je bila čast biti selektor, vedno sem dal vse od sebe," je zaključil Kovač.

Slobodan Kovač | Avtor: Profimedia Profimedia

V javnosti se kot o morebitnem novem selektorju govori predvsem o Slobodanu Boškanu, ki trenutno vodi Vojvodino, prav tako naj bi bil eden izmed kandidatov trener Crvene zvezde Igor Žakić, ni pa nemogoče, da bi na klop sedel tudi kakšen izmed tujih strokovnjakov.

Kovač je sicer prevzel srbsko reprezentanco od Nikole Grbića tik pred Evropskim prvenstvom leta 2019, na katerem je Srbijo z zmago nad Slovenijo popeljal do naslova evropskih prvakov.

Tu pa so se dobri rezultati (vsaj po srbskih merilih) končali. Na turnirju v Berlinu se niso uspeli uvrstiti na Olimpijske igre, medtem ko so tekmovanje v Ligi narodov končali na šestem mestu, brez odličja pa so ostali tudi na Evropskem prvenstvu, kjer so zasedli četrto mesto. 

"Na žalost naša reprezentanca ni izgledala tako, kot smo si želeli. Meni je vsekakor najtežje, ker sem bil Slobodanu trener pred 20 leti. Želim mu vse najboljše," je Kovačevo slovo od srbske klopi pokomentiral predsednik zveze Gajić.

"Vse je bilo očitno na EP. Kako je reprezentanca igrala proti Grčiji, Turčiji, v tekmah za medaljo... Mislim, da je resnično veliko manjkalo tej ekipi tekom prvenstva. Rezultat je celo še boljši, kot pa je naša ekipa izgledala. Želimo si trenerja, ki ve, kako se osvajajo medalje na največjih tekmovanjih," je zaključil Gajić.

Slobodan Kovač | Avtor: Epa Epa

Kovač je sicer pred prihodom na srbsko klop vodil slovensko reprezentanco, pri kateri je nasledil Andreo Gianija, ne pa tudi njegovih uspehov. Zapomnili smo si ga predvsem po 12. mestu na prvem Svetovnem prvenstvu, na katerega se je Slovenija kdaj uvrstila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice