Šport
4472 ogledov

Srbski zvezdnik razkril trenutek, ki je prelomil finale

Srbska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Organizator srbske odbojkarske reprezentance Nikola Jovović je razkril, da sta medsebojno zaupanje in spoštovanje pripeljala srbsko reprezentanco na vrh Evrope ter do zlate medalje.

"Odločilen trenutek se je zgodil nekje v četrtem nizu, ko nas je Uroš Kovačević zbral ter nas prepričal: 'Dečki, to je to. Postali bomo prvaki!' Zdi se mi, da se do takrat ni še nihče zavedal, da je to možno. Še zdaj se naježim, ko pomislim na ta trenutek, ko nam je vbil v glavo, da bomo zmagali," je odločilni trenutek finalne tekme proti Sloveniji opisal Nikola Jovović.

Srbska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

"Še zdaj nisem prišel čisto k sebi. Osrečili smo celotno državo ter naše najbližje. Želim si, da se ta trenutek ne bi nikoli končal," je bil ob vrnitvi v domovino ob sprejemu navdušen izjemni srbski organizator, ki je poudaril, da je bilo odločilno medsebojno zaupanje med strokovnim štabom in igralci, ki je trajalo od začetka samih priprav, do zadnje točke v finalu:

Sprejem športnikov Foto/Video Šport Po Ljubljani odmevala Zdravljica Sprejem športnikov, Kongresni trg Veličasten sprejem Šport Urnaut: "Edina stvar, katero obžalujem, je..."

"Vse je začelo s Slobodanom Kovačem in strokovnim štabom. Oni so ob vseh težavah, ki smo jih imeli glede organizacije treningov in podobno, ves čas ponavljali: 'Dečki, ni pomembno, gremo, delamo, treniramo. Mi smo Srbi, mi bomo premagali vse.' Verjeli so v nas, mi v njih. Trdo delo ter medsebojno spoštovanje in zaupanje so nas pripeljali do tega uspeha."

Nikola Jovović | Avtor: Profimedia Profimedia

Jovović je še razkril, da mu je bila četrtfinalna tekma proti Ukrajini najtežja, dosti težja tudi od polfinala proti Francozom in finala proti Sloveniji: "Mi smo na naših prvih petih tekmah prvenstva igrali proti 60 igralcem, katere ne poznamo. Bilo je zelo težko ter neugodno igrati dan za dnem takšno tekmovanje. Mnogo neznanih nasprotnikov... Medtem ko proti Franciji preprosto nismo imeli kaj za izgubiti. Dokazali smo svojo kvaliteto, finale proti Sloveniji pa je bilo kot smetana na torti."

Ostra kritika Šport Srbi o "sramotni" potezi slovenskega selektorja EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Komentar Šport Odbojkarji so carji, a nekaj je vseeno narobe
Komentarjev 2
  • sam50 07:30 01.oktober 2019.

    Najsrečnejši so pa pri nas zagotovo naturalizirani srboslovenci,ki so v vsakem primeru doživeli zmago svojih.....vsaj v našem mestu se je slišalo ob zaključku tekme pokanje kot za silvestrovo....

Sorodne novice