Šport > Nogomet
39 ogledov

Barišič že v Catanio, Mertelj pa ...

mertelj mejač Tekma Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Aleš Mertelj je vesel lepe prednosti Maribora (4:1), vendar opozarja na previdnost pred gostovanjem v Sarajevu. Godi mu zanimanje italijanske Catanie, kamor so Koprčani, za začetek na posojo, že poslali najstnika Maksa Barišiča.

"Popotnica je dobra, ampak vemo, da se v Sarajevu lahko zgodi marsikaj. Vzdušje bo gotovo fenomenalno, ampak naše evropske izkušnje morajo priti do izraza. Moramo biti najboljši," je po zmagi Maribora nad Željezničarjem v kvalifikacijah za Ligo prvakov dejal pomožni vijolični kapetan Aleš Mertelj, zavedajoč se, da: "Na drugem polčasu se da graditi marsikaj. Tudi na prejšnjih tekmah smo stopnjevali tempo, poskušali biti iz tekme v tekmo boljši. Verjamemo, da se bo tempo stopnjeval tudi konec tedna na prvenstveni tekmi s Koprom in nato v torek na povratni tekmi v Sarajevu."

Ravno v dneh pred tekmo je sicer luč sveta ugledala novica, da se za Kranjčana ogreva Catania, italijanski prvoligaš. "Godi vsako zanimanje, ampak to bodo pokazale naslednje preizkušnje. Tekme si sledijo kar prehitro. Na njih moramo dati vse od sebe, potem pa sledijo postranske stvari." Pa bi Mertlja zanimala selitev v Serie A? "Koga pa ne bi? Seveda." Da je Mariborov vezist in slovenski reprezentant dvignil obrvi Italijanov, sicer ni nič novega. Ali bi reč konkretizacijo govoric, zapisov in povpraševanja utegnila dobiti v naslednjih tednih?

Koprčani živahni na italijanskem trgu

Vsekakor pa, kot je pred tedni za zurnal24.si napovedal Amir Ružnić, v Catanio, lani 11. moštvo prvenstva, odhaja Maks Barišič, kadetski reprezentant, ki ga bodo Koprčani sprva posodili za eno sezono, Catania pa ga bo priključila svoji mladinski ekipi ali primaveri. V nasprotno smer pa je pripotoval Wellington Teixera dos Montes, 24-letni brazilski vezist, ki ga je omenjeni sicilijanski klub Kopru posodil za eno sezono, so sporočili iz koprskega prvoligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.