Šport > Nogomet
17106 ogledov

Bild: Za Šeška se zanima teh pet velikanov

Benjamin Šeško Profimedia
Petdeset milijonov ne bo predstavljalo nobenih težav.

"Neverjetno je, koliko je pretekel, koliko dela je opravil za ekipo in koliko priložnosti je imel. Fant je nezaustavljiv," je po tekmi lige prvakov med Red Bull Leipzigom in Real Madridom o Benjaminu Šešku izjavil športni direktor prvega Rouven Schröder.

Z njim se je očitno že med dvobojem strinjal tudi trener Leipziga Marco Rose, ki je Slovencu namenil vseh devetdeset minut igre, ko je iskal dodatno svežino v napadu pa je raje zamenjal sicer najboljšega strelca kluba v tej sezoni Belgijca Loïsa Opendo. 

Tudi pri nemškem Bildu so Šešku, ki so mu na začetku tekme po mnenju nekaterih sporno razveljavili zadetek, dali najvišjo oceno v njegovi ekipi, danes pa so Slovencu namenili tudi poseben članek. Izpostavili so, da se za 20-letnega napadalca zanima kopica evropskih velikanov.

"AC Milan se za visokega napadalca zanima že nekaj časa, enako tudi Arsenal, kjer bi se Šeško kot mlad nogometaš dobro vključil v njihovo politiko prestopov. Po naših informacijah Šeškove predstave budno spremljajo tudi Manchester City, Liverpool in Barcelona," so zapisali pri Bildu.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

Šeškov poletni prestop je še nekoliko bolj verjeten, saj po mnenju Bilda njegova odkupna klavzula znaša 'le' 50 milijonov evrov, to pa za omenjene klube ne predstavlja večje ovire. Radečan je sicer šele pred to sezono prišel v Nemčijo, Leipzig je lani Red Bull Salzburgu zanj odštel 24 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice